Stanari hoće da tuže "Kužinu" zbog štete

U požaru koji se prije osam dana dogodio u „Kužini“, povrijeđeno je pet osoba, a iz Uprave policije nezvanično je saopšteno da je uzrok eksplozija plinske boce
81 pregleda 7 komentar(a)
Kužina, posljedice požara, Foto: Milica Đurović
Kužina, posljedice požara, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 28.12.2015. 20:35h

Stanari zgrade na Trgu Božane Vučinić u Podgorici, koja je oštećena u požaru u nacionalnom restoranu „Kužina“, razmišljaju o pokretanju tužbe zbog štete .

„Svakako razmišljamo o tužbi, potrebno je prikupiti dokumentaciju, zapisnik i da dovedemo inspekciju“, kazala je Verica Milutinović.

U požaru koji se prije osam dana dogodio u „Kužini“, povrijeđeno je pet osoba, a iz Uprave policije nezvanično je saopšteno da je uzrok eksplozija plinske boce.

Oštećeno je nekoliko stanova, a uništena je i fasada zgrade.

Posljedice požara vidljive su bile i juče, a stanari su revoltirani što se vlasnik „Kužine“ Siniša Slović, nije obratio nikome od njih, ni izrazio žaljenje zbog požara.

„Komšinica je dobila odgovor od vlasnika da su stanari krivi za to što se desilo“, rekao je jedan od stanara.

On je, tvrde, kazao da ne snosi odgovornost jer požar nije namjerno podmetnut, a da su sami stanari odgovorni, jer nisu dozvolili da se reguliše ventilacija.

Sa tom tvrdnjom se stanari ne slažu.

Prilikom izgradnje prve vertikalne ventilacije, za šta nije imao dozvolu, prije dvije godine je izbio požar. Poučeni tim iskustvom, stanari su tražili rješenje koje će im garantovati bezbjednost.

„Tražili smo da iznađu rješenje da niko više nema problema. Obećali su da će doći sa novim predlogom, ali od toga, naravno nije bilo ništa“, kazao je Branko Božović.

Stanari zgrade tvrde da su godinama pokušavali da skrenu pažnju nadležnim na nepravilnosti u radu tog restorana. Oni navode da osim ventilacije, i bašta restorana je postavljena bez njihove saglasnosti.

Bonus video: