Stanari iz zgrada u blizini Studentskog doma ne spavaju zbog buke

Direktor Radoslav Jovanović kazao je da će pokušati da komunicira sa studentima i skrene im pažnju da imaju malo više obzira prema komšiluku
182 pregleda 16 komentar(a)
Zgrada kod studentskog doma, Foto: Luka Zeković
Zgrada kod studentskog doma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2012. 17:38h

Stanari zgrada u neposrednoj blizini Druge faze Novog studentskog doma žale se da nemaju sna, zbog buke koju studenti prave na terasama u kasnim večernjim satima.

Sa početkom nove školske godine, studenti su, osim knjiga i skripti, donijeli i muzičke uređaje, kako bi, tvrde, proslavili početak semestra i pripremili se za predstojeće ispite.

Zurke, međutim, smetaju stanarima zgrade udaljene svega nekoliko desetina metara.

Istakavši da ima dvoje male djece, Željka Čurović tvrdi da je buka koju studenti prave do kasno u noć nepodnošljiva.

"Od kada su se studenti vratili u dom poslije raspusta, nemoguće je živjeti i normalno funkcionisati u ovom kvartu. Iz noći u noć nemamo mira...Oko deset sati uveče počinje žurka na terasama, pušta se muzika 'do daske', a imaju i sva moguća pojačala u šta smo se na licu mjesta uvjerili", kazala je Čurović.

Ona je istakla da u zgradi žive porodice sa djecom koja ne mogu da spavaju, a ustaju rano da bi išla u školu.

"Završila sam ekonomiju u roku, iako su studenti konstantno pravili žurke"

Ona je kazala "Vijestima" da su u nekoliko navrata pokušavali da umire studente, čak su kontaktirali i policiju, ali se svaki put žurka nastavila nakon što bi policajci napustili dom.

Direktor Radoslav Jovanović kazao je da će pokušati da komunicira sa studentima i skrene im pažnju da imaju malo više obzira prema komšiluku.

Čurović je rekla da je njen suprug razgovarao i sa upravnicom doma, koja je objasnila da ne može studentima da zabrani da se opuštaju uz muziku.

Čurović je kazala da joj je upravnica rekla da je čudi što je stambena zgrada napravljena tik uz dom i da ta buka možda predstavlja i revolt studenata prema profesorima.

Studentima u domu, međutim, žurke ne smetaju.

"Živim u blizini doma i smeta mi buka koja dopire sa studentskih žurki. Ne mogu da učim, a kada ranim, sa mukom ustajem. Trebalo bi ukinuti sve žurke"

"Završila sam ekonomiju u roku, iako su studenti konstantno pravili žurke", rekla je Vedrana Mrdović.

Danka Sekulić smatra da je život u domu po prirodi veseo i da žurke ne predstavljaju nikakav problem.

Jedan od studenata smatra čak da je u domu posljednjih nekoliko godina premirno i da bi trebalo organizovati još više žurki.

"Trebalo bi sa što više pjesme i šale proživjeti studentske dane... Nadam se da će ove godine biti više žurki nego prethodne", objasnio je student medicine.

Ima i studenata kojima žurke smetaju da uče.

"Živim u blizini doma i smeta mi buka koja dopire sa studentskih žurki. Ne mogu da učim, a kada ranim, sa mukom ustajem. Trebalo bi ukinuti sve žurke", kazao je A.F.

Jovanović: Slaviće i položene ispite

Jovanović je istakao da je ove godine u dom useljeno stotinjak najboljih srednjoškolaca, ocijenivši normalnim da studenti proslavljaju početak nove studijske godine, a kasnije i položene ispite.

On je naglasio da u domu godinama nije bilo ekcesa.

"To je izvanredna sredina mladih ljudi koji su tu da nauče i da se zabave. Upravnica doma i portiri koji su dežurni u toku noći imaju veoma dobru komunikaciju sa studentima, što je vrlo bitno za život studenata", istakao je Jovanović.

Bonus video: