Stanari Metalke dobili vodu

Iz kompanije CRBC su saopštili da do oštećenja vodovodne cijevi ispred zgrade "Metalka" nije moglo doći usljed izvođenja radova
90 pregleda 1 komentar(a)
Oštećena cijev, stanari Metalke, Foto: Boris Pejović
Oštećena cijev, stanari Metalke, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.03.2016. 14:30h

Stanari zgrade Metalka, dobili su vodu, nakon što su 19 časova bili bez napajanja, jer je na trasi kuda se gradi druga biciklistička staza juče polomljena cijev.

Voda je nestala oko 18 časova juče, a pola sata nakon toga su radnici „Vodovoda i kanalizacije” zatvorili napajanje stanarima, a voda je nastavila da teče iz pukle cijevi.

Ispred zgrade i na jednoj traci Ulice kralja Nikole stvorilo se jezero, a radnici su kvar počeli da otklanjaju jutros u devet časova.

Zbog oštećenja cijevi poplavio je i dio podruma u zgradi Metalke.

Iz kompanije CRBC su saopštili da do oštećenja vodovodne cijevi ispred zgrade "Metalka" nije moglo doći usljed izvođenja radova.

"Naša kompanija, koja je izvođač radova na biciklističkoj stazi, izvodila je zemljane radove skidanja postojećeg trotoara i ivičnjaka, lakom mehanizacijom i na dubini do 20 centimetara. Sve radove u ovom dijelu grada gdje se desilo oštećenje vodovoda Montenegro petrol završio je 6. marta. Vodovodna cijev je na više od dva metra dubine, što znači da naši radovi, završeni prije pet dana i izvođeni na samoj površini, nijesu mogli uzrokovati oštećenje koje se manifestovalo nestankom vode juče", rekao je glavni inženjer Montenegro petrol kompanije Milan Španjević.

U saopštenju se dodaje da su inženjeri kompanije CRBC u četvrtak veče po dobijanju informacije o problemima stanara "Metalke", izašli na teren i upoznali se sa situacijom.

"Veoma nam je žao zbog problema sa kojim su se suočili stanari zgrade "Metalka". Iako naš podizvođač nije mogao uzrokovati oštećenje cijevi, naša kompanija je pokazala svoju odgovornost i iskren odnos prema građanima i ponudila pomoć u rješavanju problema. Imajući u vidu izvođenje građevinskih radova na izgradnji biciklističke staze u narednim sedmicama, želimo da pozovemo građane na razumijevanje i strpljenje dok projekat ne bude okončan. Takođe, napominjemo da izvođač radova Montenegro petrol izvodi radove isključivo na osnovu Glavnog projekta i građevinske dozvole dobijene od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Vjerujemo da CRBC kroz ovaj projekat građanima Glavnog grada poklanja veoma važan i vrijedan sadržaj i nadamo se da će upravo građani, prepoznajući dobru namjeru ovog projekta, biti naši partneri", naveli su iz CRBC-a.

Bonus video: