Stanari Zabjelske Vektre četiri godine čekaju na parking

Na ulici se parkiraju i gosti ugostiteljskih objekata, kladionica, i trgovinskih radnji zbog čega je ponekad teško saobraćati ulicom
382 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 19:42h

Stanari zgrade i vlasnici poslovnih prostora u zgradi koju je gradila “Gradnja promet”, popularnoj Zabjelskoj Vektri u Ulici Ilije Plamenca, njih 240, apelovalo je na nadležne službe naprave parking iza zgrade.

Upravnik II ulaza Srđan Bazović rekao je da četiri godine čekaju da se riješi sudski spor između vlasnika zemljišta i Glavnog grada kako bi se parking napravio.

"Žalili smo se Agenciji za izgradnju i razvoj i dobili obavještenje da je u toku sudski spor sa vlasnikom zemljišta. Završeno je 50 odsto radova na parkingu, ali je sve stopirano dok Glavni grad ne isplati novac vlasniku. Istovjetan problem imali su i stanari zgrade u blizini Krivog mosta, koju je takođe radilo preduzeće “Gradnja promet” ali su oni na neki način uspjeli da završe parking. Problem sa parkiranjem je višegodišnji, a stanari su prinuđeni da se parkiraju ispred zgrade na ulici. Tako se stvaraju gužve i zastoji. Zbog toga je nekoliko puta intervenisao “pauk”, odnosio vozila, ali problem i dalje postoji" rekao je Bazović.

Po useljenju pokušali da riješe problem

Upravnik I ulaza Zoran Pejatović rekao je da su stanari pokušali da riješe problem još prije četiri godine, odnosno, odmah po useljenju.

"Pisali smo molbe predstavnicima Mjesne zajednice Zabjelo, gradskim službama i Agenciji za izgradnju i razvoj, ali niko ne okreće glave na naše zahtjeve. Prvi put smo se obratili Agenciji nakon useljenja, ali odgovora nije bilo godinu dana. Ponovo smo se obratili istim zahtjevom i saznali da je prethodni zagubljen. Nakon toga, napismeno sam dobio objašnjenje da je Glavni grad nadležan za naš slučaj, i da je trebao da isplati novac vlasniku zemljišta na kojem je parking. Ali to saznanje nije ništa promijenilo. Prošle godine u Agenciji za izgradnji slučajno sam sreo jednu ženu, koja živi u zgradi pored Krivog mosta, i koja je u ime stanara pokušavala da riješi istovjetan problem sa parkingom. Ona je tada radila u Agenciji. Parking kod njihove zgrade je u međuvremnu napravljen", rekao je Pejatović.

On je kazao da u zgradi žive dvije starije osobe i da zbog automobila parkiranih na ulici kola Hitne pomoći ne mogu prići do ulaza.

"Automobili su nekada parkirani sa lijeve i desne strane. Jedno vrijeme bilo je dozvoljeno parkiranje uzduž kolovoza. Međutim, istina je da stanari ne mogu koristiti parking na koji bi bilo dovoljno mjesta za sve, nego su prinuđeni da se parkiraju na ulici", rekao je Pejatović.

Na ulici se privremeno parkiraju i gosti ugostiteljskih objekata, kladionica, i trgovinskih radnji zbog čega je ponekad teško saobraćati Ulicom Ilje Plamenca.

Automobili na ulici

Tanja Zečević Miranović je podstanar u toj zgradi, a prema njenim riječima problem sa parkingom je višegodišnji.

Zgradu sa spornim parkingom je radilo građevinsko preduzeće “Gradnja promet”

"Čuli smo od drugih stanara da parking nije završen zbog neriješenih imovinsko-pravnih problema. Kada je vrijeme lijepo, parkiramo se krajem parkinga. Policija je branila jedno vrijeme parkiranje na saobraćajnici ali vidim da vozači i dalje ostavljaju automobile na ulici", rekla je Miranovićeva.

Problem sa neizgrađenim parkingom i prilaznim putevima imaju takođe i stanari novoizgrađene “Lipine” zgrade na Zabjelu.

Završili sve radove

Zgradu sa spornim parkingom je radilo građevinsko preduzeće “Gradnja promet”. Iz tog preduzeća su saopštili da su završili sve radove na građevinskoj parceli i da su shodno tome dobili upotrebnu dozvolu za zgradu „G7”.

"Investitor je dužan da završi sve radove na urbanističkoj parceli. Parking je mimo urbanističke parcele", saopštili su iz „Gradnja prometa”.

Galerija

Bonus video: