Stanari zgrada na Zabjelu bez vode dok se Mugoša i Šofranac ne dogovore

Šofranac tvrdi da je uradio sve da riješi problem
123 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 16:52h

Dok Miomir Mugoša i Veselin Šofranac raspravljaju ko je kome šta dužan, gradonačelnik vodu ili biznismen pare, stanari dviju zgrada na Zabjelu muku muče sa suvim slavinama.

Zbog ogromnog problema, desetak stanara juče se ponovo okupilo ispred firme "Šofranac" ne bi li postigli kakav dogovor, ali ih vlasnik ni ovoga puta nije udostojio odgovora.

"Prvo su rekli da nisam tehnički sve uradio, pa je komisija utvrdila da jesam. Nakon toga su rekli da nemam potrebnu dokumentaciju, ali dokazao sam da su i tu pogriješili, a na kraju su rekli da sam dužan opštini, ali i to sam pokrio svojim zemljištem", pojasnio je Šofranac

Zgrade, koje su prema ugovoru koje je "Šofranac" potpisao sa dijelom kupaca, trebalo da budu završene još prvog maja 2010. godine, ni nakon više od dvije godine nisu priključene na vodovodnu mrežu.

Stanari su izgubili sve nade da će im Šofranac izaći u susret, ali kažu da im ništa drugo ne preostaje osim da budu uporni.

"Dvije i po godine molimo da nam opštinski organi priključe vodu bez koje dvadesetak porodica ne može normalno da funkcioniše.

Među stanarima ima djece, trudnica i starijih ljudi. Ne možemo se okupati, niti oprati veš, a umjesto da vodu plaćamo 'Vodovodu', mi je kupujemo u flašama", kazao je juče Milan Laković.

Šofranac, međutim, tvrdi da je uradio sve da riješi problem.

Miomir Mugoša

"Među stanarima ima djece, trudnica i starijih ljudi. Ne možemo se okupati, niti oprati veš, a umjesto da vodu plaćamo 'Vodovodu', mi je kupujemo u flašama", kazao je Milan Laković

On je juče ponovio da je odgovornost na Glavnom gradu, a prvenstveno Mugoši koji uporno pokušava da svu krivicu "svali" na njega.

"Prvo su rekli da nisam tehnički sve uradio, pa je komisija utvrdila da jesam.

Nakon toga su rekli da nemam potrebnu dokumentaciju, ali dokazao sam da su i tu pogriješili, a na kraju su rekli da sam dužan opštini, ali i to sam pokrio svojim zemljištem", pojasnio je Šofranac.

Istakao je i da sve te dokaze posjeduju stanari koji su se uselili u stanove, kao i njihov advokat i da zbog toga oni juče nijesu ni bili na protestu.

Iz Glavnog grada su ranije potvrdili da Šofranac posjeduje potrebnu dokumentaciju, ali se još uvijek čeka "mišljenje" Uprave za nekretnine.

Stanari su najavili da će se u subotu u 10 časova okupiti ispred zgrade u kojoj žive, a ne isključuju mogućnost protesta i ispred zgrade opštine.

Dajte vodu ili odoše glasovi

"Do sada sam uvijek glasala za njih, mislim da je sada vrijeme da pokažu da nijesam pogriješila. Ako nam ne pomognu, pet glasova će im biti na tankom ledu"

Jedna od stanarki juče je rekla da sa četvoro djece ne može normalno da živi bez vode. Ipak, uzda se da će vlast riješiti problem.

Ako to ne učini, najavljuje da neće glasati za DPS.

"Do sada sam uvijek glasala za njih, mislim da je sada vrijeme da pokažu da nijesam pogriješila.

Ako nam ne pomognu, pet glasova će im biti na tankom ledu", kazala je ona.

Ranko Radović istakao je da su građani nemoćni, jer se “niko ne okreće” na njih.

Galerija

Bonus video: