Stanković: Vladavina prava je društveni imperativ

Stanković je rekao da je društveni imperativ pravo koje vlada služeći, s jedne strane čovjeku i društvu, s druge strane pravdi i pravičnosti
89 pregleda 4 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2016. 14:30h

Vladavina prava, koje nije predmet političkog pogađanja, niti račun društvenih interesa, društveni je imperativ, poručio vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

On učestvuje na petodnevnom međunarodnom kongresu pravnika – Kopaoničkoj školi prirodnog prava, 29. susretima pravnika koji su ove godine organizovani na temu „Pravo i društveni imperativi“.

"Kao počasni član i član radnog predsjedništva Kopaoničke škole prirodnog prava, Vrhovni državni tužilac održao je pozdravni govor i tom prilikom istakao da je upravo pravo društveni imperativ, odnosno vladavina prava koje nije predmet političkog pogađanja, niti račun društvenih interesa", saopšteno je iz Tužilaštva.

Stanković je rekao da je društveni imperativ pravo koje vlada služeći, s jedne strane čovjeku i društvu, s druge strane pravdi i pravičnosti.

"On je dodao da je imperativ vladavina prava – ne kao opšte mjesto u savremenom govoru o integraciji, već kao univerzalni djelotvorni princip društvene organizacije, ne kao statički cilj političkih reformi, već kao dinamičko načelo socijalnog života", kaže se u saopštenju.

Bonus video: