Štapom rastjerao čopor vukova

Radovana Radovića iz pivskog sela Borkovići i njegovo stado ovaca prošlog vikenda napali vukovi
14707 pregleda 11 komentar(a)
Odbranio se toljagom (ilustracija), Foto: Shutterstock
Odbranio se toljagom (ilustracija), Foto: Shutterstock

Radovan Radović iz pivskog sela Borkovići tvrdi da su njega i stado ovaca prošlog vikenda napali vukovi i da je pukom srećom i zahvaljujući toljagi, koju je imao pri ruci, ostao živ.

“Imam stado od oko 80 ovaca koje sam čuvao u mjestu Božur, iznad Borkovića, kada su nas napali vuci. Jedan je krenuo na mene, a druga dvojica na ovce, dok sam kasnije, po tragovima, vidio da su u zasjedi čekala još tri vuka”, kazao je “Vijestima” u telefonskom razgovoru pedesetčetvorogodišnji Radović.

Živi sa roditeljima i bratom, a kada se dogodio napad vukova nikoga nije bilo s njim.

“Sam u ovim visovima čuvam stado. Ovce su bile u vrtlogu i to ih je spasilo, a mene je spasila toljaga kojom sam se odbranio. Proljetos i ljetos vukovi su napadali stoku po pivskoj Župi, dok ih ovamo nije bilo. Do sada. Ma, ovo je priča za nevjerovati“, kazao je Radovan, koji za sebe kaže da je „čoban od ovaca, kao Nikac od Rovaca“.

O napadu vukova obavijestio je lovce koji, kako je kazao, ništa nijesu mogli da urade. Iako ga nije strah i nastaviće, kako je kazao, da čuva ovce po planini, ipak će sa sobom nositi jaču toljagu jer nikad se ne zna kada mu može zatrebati.

Bonus video: