Stari Bar dobio novi vrtić

"Najmlađi sugrađani iz Starog Bara imaće priliku da u svojoj mjesnoj zajednici stiču prva znanja, u prostorijama koje su urađene u skladu sa svim standardima"
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 15:17h

U Starom Baru otvorena je nova vaspitna jedinica Javne predškolske ustanove (JPU) "Vukosava Ivanović Mašanović", u kojoj će boraviti 50 djece iz ove mjesne zajednice.

Vrtić će pohađati djeca uzrasta od tri godine do polaska u školu.

Direktor te ustanove Gordana Mijović kazala je da je Stari Bar dobio vrtić jer su u tom mjestu začeci predškolskog vaspitanja i obrazovanja u barskoj opštini.

"Najmlađi sugrađani iz Starog Bara imaće priliku da u svojoj mjesnoj zajednici stiču prva znanja, u prostorijama koje su urađene u skladu sa svim standardima", rekla je ona.

Mijović je kazala da je otvaranje vrtića nakon 34 godine omogućeno zahvaljujući akciji nekoliko subjekata.

Prema njenim riječima, OŠ "Srbija" prepoznala je potrebe građana Starog Bara za otvaranjem vrtića i ponudila dio svog prostora na korišćenje.

"Alter Modus je donirao cjelokupni materijal za adaptaciju prostora, vrijedan oko 12.000 eura. Njihovi klijenti preduzetnici obavili su sve građevinske radove besplatno, a akciju su podržali Ministarstvo prosvjete i lokalna samouprava", navela je Mijović.

Ukupna vrijednost projekta adaptacije prostora je, prema riječima Mijović, 30.000 eura.

Ona je kazala da novootvoreni vrtić u vrijeme teške ekonomske situacije može biti "pravi primjer udruživanja snaga javnih ustanova, državnih institucija, privatnih firmi i pojedinaca u cilju obezbjeđivanja najboljih uslova za djecu".

Projekat će se upotpuniti u martu kada će, prema riječima Mijović, Alter Modus izgraditi i pokloniti Starom Baru dječije igralište, čime će, kako je kazala, imati najbolje uslove za boravak u novoj predškolskoj ustanovi.

Galerija

Bonus video: