Stigla ponuda od kompanije iz Tivta

Vlasnik firme Pupović elektro-in, Mile Pupović, kazao je da su poslove na fontani odradili kvalitetno, da su poštovali postavljene rokove i da se ne plaši tužbe
177 pregleda 4 komentar(a)
fontana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
fontana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.09.2016. 19:51h

Tivatsko preduzeće HELD-trejd jedino je dostavilo ponudu na tender Opštine Pljevlja za nastavak radova na izgradnji gradske fontane.

Vrijednost ponude je 59.995 eura, a da li će Opština potpisati ugovor sa tom firmom znaće se nakon ocjene i vrednovanja ponude.

Rok za završetak preostalih radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Nakon raskida ugovora sa izvođačem radova na izgradnji gradske fontane, tivatskim preduzećem Pupović elektro-in, opština Pljevlja raspisla je dvije šoping metode - 28. juna i 12. jula na koje nije bilo ponuda .

Procijenjena vrijednost preostalih radova je bila 32.500 evra, a niska cijena je najvjerovatnije bila razlog nezainteresovanosti ponuđača.

Nakon toga, Opština je raspisala otvoreni postupak za javnu nabavku i izmijenila plan javnih nabavki i povećala vrijednost preostalih radova na 60.000 evra.

U prethodnoj građevinskoj sezoni preduzeće Pupović-in uklonilo je staru fontanu, uradilo zemljane i armirano-betonske radove.

Započeti radovi na bazenima prekinuti su zbog vremenskih uslova.

U međuvremenu je raniji izvođač napustio radove jer im Opština, kako tvrde, nije redovno plaćala izvedene radove, pa su potraživanja morali da naplaćuju prinudnim putem.

Predsjednik Opštine Mirko Đačić nedavno je kazao da će lokalna uprava podnijeti tužbu protiv preduzeća Pupović elektro, zbog napuštanja radova na gradskoj fontani.

“Imali smo izvođača koji je napustio radove. Objavili smo tender ponovo na osnovu cijena koje je svojevremeno ponudila tivatska firma kada je dobila posao, ali onda su svi bili nezainteresovani. Vjerovatno je i on ponudio to nisko pa je zbog toga, između ostalog, utekao sa tog posla. Nije ugodno što je izvođač napustio posao ali ćemo ga tužiti”, rekao je Đačić.

Vlasnik firme Mile Pupović kazao je da su poslove na fontani odradili kvalitetno i da su poštovali postavljene rokove.

Bonus video: