Stigle ponude na tender za izgradnju zgrade za osobe u stanju socijalne potrebe

"Budžetom Glavnog grada za ovu godinu predviđeno je 500.000 eura za gradnju, a ostatak će se realizovati u narednoj godini”
72 pregleda 2 komentar(a)
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.09.2013. 09:32h

Na tender koji je Agencija za stanovanje raspisala za izgradnju stambenog objekta za osobe u stanju socijalne potrebe, kao i zaposlene u Glavnom gradu, dostavljene su tri ponude.

Za realizaciju projekta po sistemu "ključ u ruke", čija je procijenjena vrijednost 2,88 miliona eura, prijavili su se konzorcijum pet kompanija na čelu sa Novim Volvoksom, konzorcijum 14 preduzeća na čelu sa Gradnja prometom i konzorcijum 12 kompanija na čelu sa Krolingom.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada saopšteno je da ukupna vrijednost ponude konzorcijuma Novog Volvoksa iznosi 2,87 miliona eura, odnosno 655,87 eura po kvadratu neto korisne površine stambenog prostora. Ponuda podrazumijeva skoro 4,38 hiljada kvadrata neto korisne površine stambenog prostora.

"Konzorcijum Gradnje prometa ponudio je realizaciju projekta po ukupnoj cijeni od skoro 2,87 miliona eura, a s obzirom na to da je predviđena neto korisna površina od 4,36 hiljada kvadrata, ponuđena cijena po kvadratu iznosi 658 eura", navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost ponude konzorcijuma na čelu sa Krolingom je 2,87 miliona eura, predviđeno je skoro 4,58 hiljada kvadrata neto korisne stambene površine, pa je cijena po kvadratu 627,13 eura.

Tenderska komisija će, kako je saopšteno, u zakonskom roku detaljno pregledati pristigle ponude, ocijeniti da li su ispunjeni uslovi tendera i obaviti vrednovanje kako bi se odabrao najpovoljniji ponuđač.

"Izgradnja stambene zgrade sa oko 100 stanova počeće do kraja ove godine na prostoru Detaljno urbanističkog plana (DUP) Servisno-skladišna zona – izmjene i dopune. Budžetom Glavnog grada za ovu godinu predviđeno je 500.000 eura za gradnju, a ostatak će se realizovati u narednoj godini”, navodi se u saopštenju.

Glavni grad je, kako se dodaje, prošle godine sagradio stambenu zgradu sa 95 stanova na prostoru nekadašnje Kamionske pijace, u koju su se uselili korisnici materijalnog obezbijeđenja porodice (MOP) i stanari stare Kolektivne zgrade koja je uklonjena.

U novosagrađenoj zgradi sa 116 stambenih jedinica, čiji su investitori Glavni grad i preduzeće Gradnja promet u javno-privatnom partnerstvu, stanove će dobiti 36 zaposlenih u gradskoj upravi.

Glavni grad je, takođe na prostoru bivše Kamionske pijace, dodijelio dvije lokacije za stambene objekte za potrebe penzionera, od kojih će 100 stanova uskoro biti useljeno.

Zemljište za izgradnju stanova Glavni grad je besplatno ustupio i Savezu samostalnih sindikata Crne Gore, Upravi za nekretnine, Sindikatu Uprave policije, Sindikatu Kombinata aluminijuma (KAP), kao i Sindikalnom povjereništvu Podgorice.

Takođe, za potrebe izgradnje objekta za raseljena lica ustupljeno je oko 140 hiljada metara kvadratnih na Vrelima ribničkim.

Bonus video: