Stijepović oduzeo džip Pješčiću

"Rendž rover sport” 3.0 je plaćen čak 71.692 eura, a Pješčić je ranije kazao da mu ovaj skupocjeni automobil treba za "sve terenske akcije"
112 pregleda 66 komentar(a)
rendž rover, Foto: Zoran Đurić
rendž rover, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.03.2015. 19:17h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović preuzeo je džip “rendž rover ”, koji je 2011. godine kupio načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Radomir Pješčić za potrebe te službe.

Vozilo, registarskih oznaka PG DU 850, koje je kupljeno za skoro 72.000 eura 2011., prema saznanjima “Vijesti”, već neko vrijeme je parkirano pored ulaza u zgradu Glavnog grada, ali nije poznato da li ga gradonačelnik Stijepović koristi.

Luksuzni terenac bio je i juče parkiran ispred zgrade Glavnog grada. U registru zaloga Privrednog suda navedeno je da je džip kupljen preko lizinga kod “Hipo Alpe adria” banke, te da je posljednji put registrovan 29. aprila prošle godine.

Vozilo “rendž rover ” sport HSE 3.0 TDV6, je prema podacima u registru, plaćeno 71.692 eura.

Radomir Pješčić

Odluku da nabavi tako skupocjen automobil u trenutku kada se zaposlenima u toj službi, nakon umanjenja, i potpuno ukida dodatak na otežane uslove za rad, komandir Službe Radomir Pješčić je 2011. godine branio time što su na tenderu, samo izabrali najpovoljnijeg ponuđača po specifikaciji kakvo je vozilo Službi bilo potrebno za “sve terenske akcije”.

Nabavku skupocjenog vozila tada su osudili i predstavnici dva sindikata koja djeluju u okviru Službe zaštite, navodeći da vatrogasci nemaju ličnu opremu za intervencije na gašenju požara i druge, te da je taj novac trebalo da bude potrošen za nabavku opreme.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu raspisao je krajem februara javni konkurs za mjesto načelnika Službe zaštite i spasavanja na četiri godine.

Pješčić je načelnik Službe zaštite od juna 2010. godine.

Bonus video: