Stijepović povećao plate inspektorima, najbolje prošao Anđić

Anđić je postao poznat u vrijeme štrajka đaka cetinjske Gimnazije, kada je, zbog načina na koji je obavio posao, bio predmet šala i skečeva
319 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Anđić, Foto: Arhiva Vijesti
Miomir Anđić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.09.2011. 09:26h

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović povećao je zaradu prosvjetnom inspektoru Miomiru Anđiću za 30 procenata, a svim ostalim njegovim kolegama za svega pet odsto.

Dok se u anonimnom dopisu dostavljenom "Vijestima" navodi da je riječ o "psihičkom maltretiranju, zlostavljanju i ponižavanju...", u Ministarstvu prosvjete ističu da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da je Stijepović odlučio koliku će povišicu dobiti inspektori.

Nezadovoljni Stijepovićevom odlukom da samo Anđiću poveća zaradu za gotovo trećinu, trojica prosvjetnih inspektora žalili su se, ali je žalba odbijena

U skladu sa pomenutom Odlukom, Stijepović je 14. juna ove godine povećao zaradu prosvjetnim inspektorima, kojima je povišica isplaćena retroaktivno, počevši od 15. septembra prošle godine.

Nezadovoljni Stijepovićevom odlukom da samo Anđiću poveća zaradu za gotovo trećinu, trojica prosvjetnih inspektora žalili su se, ali je žalba odbijena.

"Komisiji za žalbe Vlade je odbila žalbe prosvjetnih inspektora Veska Joksimovića, Velimira Bućkovića i Radana Nikolića, čime je potvrđena odluka ministra prosvjete...", navela je Gajević u odgovoru.

Ona nije odgovorila koliko nakon povišice mjesečno zarađuje Anđić.

Voli da se fali nepostojećom funkcijom

Izvor "Vijesti" pojasnio je da je Anđić prije povišice zarađivao nešto više od 700 eura

Plata preostalih inspektora mjesečno iznosi oko 600 eura.

Izvor "Vijesti", dobro upućen u dešavanja u Prosvjetnoj inspekciji, pojasnio je da je Anđić prije povišice zarađivao nešto više od 700 eura, od čega je 150 primao za koordiniranje radom Prosvjetne inspekcije.

Anđić je široj javnosti postao poznat u vrijeme štrajka đaka cetinjske Gimnazije, kada je, zbog načina na koji je obavio svoj posao, bio predmet šala i skečeva gimnazijalaca.

Bonus video: