Stipendije za 467 učenika i studenata

Stipendija je nepovratna, za učenike osnovnih i srednjih škola iznosi 57 eura na mjesečnom nivou, odnosno 86 eura za studente, i biće isplaćena za deset mjeseci
60 pregleda 1 komentar(a)
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.12.2015. 16:41h

Ministarstvo prosvjete dodijeliće 467 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola i najboljim studentima za školsku 2015/2016. godinu.

Stipendija je nepovratna, za učenike osnovnih i srednjih škola iznosi 57 eura na mjesečnom nivou, odnosno 86 eura za studente, i biće isplaćena za deset mjeseci.

U okviru Konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola za školsku 2015/2016. godinu dodijeljeno je 145 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i 23 stipendije učenicima koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju.

„Stipendija je nepovratna i iznosi 57 eura na mjesečnom nivou. Stipendije se isplaćuju za deset mjeseci. Pravo na stipendiju po osnovu Konkursa za najbolje studente ostvarilo je 299 studenata u skladu sa kriterijumima koji su se odnosili na prosječnu ocjenu, odnosno indeks uspjeha i osvojene nagrade na državnom i međunarodnom takmičenju“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Stipendija je i za studente, kako je saopšteno, nepovratna, iznosi 86 eura na mjesečnom nivou i isplaćuje se za deset mjeseci.

„Nezadovoljni kandidati imaju pravo prigovora Ministarstvu, u roku od osam dana od dana objavljivanja rang liste na internet stranici Ministarstva. Rang lista je objavljena danas“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: