Stiže li Budva da organizuje novogodišnju feštu?

Cajtnot da se na vrijeme obezbijedi bina, ozvučenje, rasvjeta i ostalo za doček Nove godine
375 pregleda 0 komentar(a)
Doček Nove godine, Budva 2018., Foto: Jugoslav Belada
Doček Nove godine, Budva 2018., Foto: Jugoslav Belada
Ažurirano: 16.10.2018. 17:25h

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je tender Turističke organizacije (TOB), koja je poslove tehničke podrške brojnih kulturno-zabavnih manifestacija povjerila beogradskoj firmi „Sky Solutions“.

Zbog toga se TOB našla u cajtnotu, jer su Beograđani bili odgovorni i da obezbijede binu, ozvučenje, rasvjetu kao i drugu tehničku podršku za realizaciju dočeka Nove godine ispred starogradskih bedema, jedne od najznačajanijih manifestacija koja se organizuje u metropoli turizma.

Ponuda „Sky solutions“ je prvorangirana na tenderu koji je okončan početkom jula. Oni su ponudili da će za 159.625 eura obezbijediti tehničku podršku organizaciji manifestacija koje su planirane kalendarom TOB. Ponuda konzorcijuma četiri firmi - budvanske „Multimedia group“, beogradskih kompanija „Megaton“ i „Svetlost teatar“ i podgoričke „BBA agregati“, koja je iznosila 110.684 hiljade eura odbijena je kao neispravna.

“Sky solutions” proteklih mjeseci tehnički je pomogao održavanje nekoliko manifestacija, zaključno sa Beer festom.

Na odluku TOB žalbu je uložila “Multimedia group” u ime konzorcijuma, koju je usvojila Državna komisija i utvrdila da je lokalna TO učinila bitnu povredu Zakona o javnim nabavkama.

Time je nastavljen rat na relaciji “Multimedia group” - TOB - Opština Budva. “Multimedia group” podnijela je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv čelnih ljudi TOB i Opštine zbog organizacije dočeka Nove godine 2018. tvrdeći da je pronevjereno nekoliko stotina hiljada eura, što su u lokalnoj samoupravi i Turističkoj organizaciji odbacili kao neosnovano, tvrdeći da je sve sprovedeno po zakonu.

TOB užurbano priprema program za doček Nove godine na trgu, tako da će najnovija dešavanja oko poništavanja tendera to dodatno iskomplikovati. Još se ne zna ko će biti glavna zvijezda koja će u najluđoj noći nastupiti na starogradskom trgu. Prošlogodišnji javni doček koštao je oko 350 hiljada eura, a očekuje se da će i ove godine Opština i TO izdvojiti istu sumu, jer Budva već u ostalim primorskim gradovima ima jaku konkurenciju, pa je angažovanje najzvučnijih imena sa regionalne muzičke scene jedini način da Budva zadrži epitet epicentra zabave tokom novogodišnjih praznika.

Bonus video: