Stižu prvi gosti u hotel "Park"

Prije osam dana, 30. juna, bilo je planirano zvanično otvaranje hotela čija je gradnja počela u oktobru prošle godine. Bio je najavljen i dolazak predsjednika Vlade Mila Đukanovića.Tog dana trebalo je da stignu i prvi gosti iz Njemačke čiji je boravak ugovoren prije nekoliko mjeseci
295 pregleda 1 komentar(a)
hotel Park, Foto: Slavica Kosić
hotel Park, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.07.2016. 16:09h

Hotel Park u Bijeloj, vlasništvo preduzeća Carine iz Podgorice, u subotu će primiti prve goste. Prije osam dana, 30. juna, bilo je planirano zvanično otvaranje hotela čija je gradnja počela u oktobru prošle godine. Bio je najavljen i dolazak predsjednika Vlade Mila Đukanovića.Tog dana trebalo je da stignu i prvi gosti iz Njemačke čiji je boravak ugovoren prije nekoliko mjeseci.

Zbog, kako je obašnjeno u kompaniji Carine, havarije na vodovodnoj cijevi, o čemu su novinari obaviješteni samo nekoliko sati ranije, odloženo je otvaranje hotela. Upitno je da li je “samo” havarija razlog otkazivanja svečanosti otvaranja, jer su tog dana radnici i građevinske mašine još radile oko i u parku hotela.

Hotel je kategorisan sa četiri zvjezdice, ima 225 soba, dva spa centra i dva bazena.

Iz Carina je saopšteno da je od planiranog ulaganja od 6,5 miliona eura investicija udvostručena.

Vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović, kako je kazao novinarima, namjerava da gradi turistički kompleks visoke kategorije i u Baošićima na lokaciji od 27.000 kvadrata.

Manjinski akcinari udruženi u NVO Južni Jadran nedavno su upozorili da je prilikom gradnje hotela Park u Bijeloj srušen dio obale i starih parapeta izgrađenih prije jednog vijeka - u doba Austrougarske, zbog čega su negodovali i mještani. Inspektori JP Morsko dobro podnijeli su nekoliko prijava zbog nedozvoljene gradnje na obali, ali reakcija nije bilo.

Iz tog Udruženja podsjećaju da Popović od 2008. godine izbjegava da plati 900.000 eura obaveznog poreza na promet koje mu je Rješenjem odredila Poreska Uprava CG kada je trgovao sam sa sobom. Tada su „Carine“ kupovale nekretnine preduzeća „Južni Jadran“ AD, a Popović je i tada kao i danas, vlasnik obje firme.

Bonus video: