Stop! Građani spriječili gradnju na zelenilu u Bloku 5

Komunalna inspekcija zbog nedozvoljenog prekopa zelene javne površine novčano kaznila vlasnika privremenog objekta
14 komentar(a)
Blok 5, divlja gradnja, Foto: Igor Seferović
Blok 5, divlja gradnja, Foto: Igor Seferović
Ažurirano: 15.01.2018. 18:12h

Nakon intervencije građana, Komunalna inspekcija zabranila je gradnju na zelenoj površini u Ulici Vijenac kosovskih junaka u Bloku pet ispred dva solitera.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada službenici Komunalne inspekcije, su nakon prijave građana, uradili inspekcijski nadzor i “utvrdili da je vlasnik privremenog objekta, shodno dobijenim dozvolama od nadležnih gradskih službi, pripremne radove počeo na lokaciji koja nije predviđena i oprediljeljena za postavljanje objekta privremenog karaktera”.

Zbog toga su, kako su saopštili, naložili zabranu izvođenja radova na predmetnoj lokaciji.

Pripreme za postavljanje montažnog objekta na toj zelenoj površini počele su prije četiri dana, odnosno u petak, a stanari dva solitera kod Doma zdravlja, bili su šokirani i najavili da će se i protestima boriti protiv toga.

Građani su pokrenuli i potpisivanje peticije za obustavljanje izgradnje.

Međutim, iz Glavnog grada ističu da ovaj prostor nije predviđen za postavljanje privremenog objekta.

„Objekat se gradi tik uz klupe, koje smo mi stanari nabavili, kako bi stariji i djeca imali gdje da se odmore. Mi smo finansirali i izgradnju staza i uredili ovaj prostor“, kazala je stanarka solitera Zorica Minić.

Započeti temelji će, kako je saopšteno iz Glavnog grada, morati da budu uklonjeni.

„Komunalna inspekcija je zbog nedozvoljenog prekopa zelene javne površine vlasniku privremenog objekta izrekla novčanu kaznu u skladu sa Odlukom o komunalnom uređenju grada i naložila da predmetni prostor vrati u prvobitno stanje“, navode iz Glavnog grada.

Privremeni objekat će postaviti na drugu lokaciju u Bloku V, a iz Glavnog grada nisu precizirali gdje će to biti.

„Lokacija u Bloku V, koja je predviđena za postavljanje privremenog objekta, data u zakup najpovoljnijem ponuđaču po osnovu javnog poziva Direkcije za imovinu Glavnog grada u kojem je osim predmetne lokacije u ponudi bilo i još nekoliko lokacija za privremene objekte različite namjene“, dodaju iz Glavnog grada.

Napominju da je javni poziv objavljen u skladu sa planom postavljanja privremenih objekata, koji je usvojila Skupština Glavnog grada.

Bonus video: