Striković: Cerović iznijela neistine

On je, reagujući na tvrdnje potpredsjednice Skupštine LjK Žanke Cerović, kazao da svi prisutni delegati znaju da je na sjednicu došao među prvim, a skupštinsku salu napustio među posljednjim, a svakako nakon što je to učinila i koleginica Cerović
1570 pregleda 0 komentar(a)
Striković, Foto: Arhiva Vijesti
Striković, Foto: Arhiva Vijesti

Ljekar Adnan Striković, delegat u Skupštini Ljekarske komore (LjK), tvrdi da je na spornu sjednicu krajem decembra došao prvi, a izašao među posljednjima iz sale, te da nijesu tačni navodi da je njegovim izlaskom onemogućen kvorum.

On je, reagujući na tvrdnje potpredsjednice Skupštine LjK Žanke Cerović, kazao da svi prisutni delegati znaju da je na sjednicu došao među prvim, a skupštinsku salu napustio među posljednjim, a svakako nakon što je to učinila i koleginica Cerović.

“Druga neistina je da je na sjednicu došlo 27 od 49 delegata. Naime, sjednica je zakazana za 12 sati. Kako ni u 12:20 nije bilo kvoruma neki od kolega su razočarani napustili salu, među njima i ja. Nakon toga su pristigli neki drugi, a ja sam se na poziv svoje uvažene profesorice sa fakulteta vratio u salu. Međutim, opet nas nije bilo dovoljno za kvorum”.

Striković je istakao i da se po statutu sjednice Skupštine LjK tonski snimaju, te da je vrlo lako provjeriti istinitost njegovih i navoda koleginice Cerović.

Povezani članci

23. Januar 2020.

Cerović: Mugoša se ograđuje od problema ljekara

“Zašto i sa kakvom namjerom se jedan nesporazum u koordinaciji i organizaciji sjednice pokušava predstaviti simultanim i organizovanim bojkotom? Bojkotom koga? Bojkotom čega? Da li mislite da bih ja bojkotovao svoje kolege, prijatelje, dr Mugošu i dr Sekulića? Ili mislite da bih bojkotovao bolji status i veću platu? Zar postoji neko ko vjeruje da bi doktori, dokazani u profesiji, sa višedecenijskim stažom i neupitnim društvenim ugledom, prešli više stotina kilometara, samo da bi napustili sjednicu? Za im ne bi bilo lakše da ne kreću na put? Zar mislite da te i ostale doktore u CG manje interesuje loš društveni i socio-ekonomski položaj, nego vas”. Striković je rekao da bi i na sjednici, kao i do sada, imao šta da kaže o društvenom i ekonomskom statusu doktora. On je pozvao na dijalog unutar organa i struke, jer ovakvi istupi, uključujući i ovaj moj tekst ne doprinise rješavanju naših zajedničkih priblema, naprotiv.

“Apelujem, da ako ne možemo imati jedinstvo u LjK i Sindikata doktora medicine, da pokušamo imati jedinstvo kada su u pitanju interesi svih nas”

Bonus video: