Stručno osposobljavanje: Preostalo 3.619 mjesta

72 pregleda 0 komentar(a)
rukovanje, posao, Foto: Shutterstock.com
rukovanje, posao, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.11.2014. 17:13h

Iz Biroa za odnose s javnošću kazali su da je prvi krug trećeg ciklusa Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu uspješno okončan prošlog četvrtka, prijavom gotovo četiri hiljade potencijalnih korisnika progama od kojih su u prvom krugu 3.348 lica dobila mogućnost stručnog osposobljavanja.

"Prijava korisnika u okviru Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu počela je 20. oktobra i trajala je do 20. novembra. Poslodavci su oglasili potrebu za oko 7.000 mjesta, dok je ukupan broj prijavljenih korisnika za učešće u Programu 3.928. Nakon elektronski sprovedenog uparivanja poslodavaca i korisnika, u prvom krugu, 3.348 lica su dobila mogućnost da se stručno osposobljavaju. Ukupan broj preostalih upražnjenih mjesta je 3.619, dok 580 lica nije dobilo poslodavca u prvom krugu", saopšteno je iz Biroa.

U saopštenju se dodaje da imajući u vidu da je skoro 90% visokoškolaca u prvom krugu dobilo mogućnost da se stručno osposobljava Program se može ocijeniti kao vrlo uspješan.

"Kako bi se što većem broju prijavljenih neuparenih kandidata omogućilo da se u okviru Programa stručno osposobe biće sproveden tzv. drugi krug uparivanja, pri čemu će kandidati koji nijesu dobili poslodavca u prvom krugu imati na uvid preostala upražnjena mjesta", piše u saopštenju.

Prijavljivanje potencijalnih korisnika u drugom krugu počeće 25. novembra u 10 časova i biće otvoreno do 28. novembra do 17 časova.

Na portalu e-uprave je dostupna lista korisnika koji su u prvom krugu dobili mogućnost da se stručno osposobljavaju.

Bonus video: