Struja samo za Dan Evrope: Hala zasijala za Drobniča i Del Monaka

Elektroprivreda izašla u susret molbi organizatora Dana Evrope u Kolašinu i na jedan dan obezbijedila napajanje sportske dvorane
81 pregleda 12 komentar(a)
Sportska hala Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Sportska hala Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.05.2013. 20:10h

Brojni apeli kolašinskih sportista, kao ni peticija sa nekoliko stotina potpisa građana do sada nijesu dali rezultate, pa je sportska hala skoro pola godine bez struje.

Međutim, kratak prekid mraka desio se u utorak, kada je u sportskoj zoni ponovo zasvijetljelo - samo na jedan dan i samo zbog toga što su, u okviru proslave Dane Evrope sportsku halu obišli šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič i italijanski ambasador Vinćenco Del Monako. Predstavnici lokalne uprave nijesu dozvolili da evropski zvaničnici vide uslove u kojima trenira na desetine kolašinskih sportista.

Iz Elektroprivrede Crne Gore juče su potvrdili da su struju pustili samo na jedan dan, na molbu organizatora.

Nakon toga, kako su rekli, snabdijevanje strujom ponovo je prekinuto. Tako će i ostati, sve dok Opština ne nađe način da prema tom preduzeću izmiri dug od skoro 200.000 eura.

Predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković, međutim, neposredno nakon što je Drobniča i Del Monaka proveo kroz sportsku zonu, kazao je novinarima da nije siguran je li bilo struje.

“Ne, čini mi se, nije bilo struje. Pravo da vam kažem, ne znam. Nije bilo mraka. Ne znam šta se dešavalo sa strujom, ali u hali bjehu odlični uslovi, a gosti su se izrazili vrlo pohvalno”, rekao je on.

Struja u sportskoj hali isključena je još u decembru, pa su sportisti trenirali u nezagrijanim prostorijama, a nerijetko i uz svjetlost lampi i šterika. Zbog toga su građani Kolašina peticijom od Elektroprivrede, Olimpijskog komiteta, Ministarstva sporta i lokalne uprave tražili da se što prije nađe način za obezbjeđivanje osnovnih uslova za rad u tom objektu.

“Električna energija je samo u utorak puštena u sportskoj hali u Kolašinu, zbog događaja koji je tamo održan. Još nije postignut dogovor o otplati duga. Otvoreni smo za dogovor i olakšavanje uslova izmirenja, inače izuzetno visokog duga za električnu energiju. Zato pozivamo nadležne da nam se obrate kako bismo sklopili protokol o izmirenju duga na više mjesečnih rata, koji će biti prihvatljiv za obje strane. Električna energija juče je puštena na zahtjev Opštine Kolašin” saopšteno je iz PR službe EPCG.

I sportisti zaslužuju da imaju struju

Kolašinski sportisti su, kako kažu, zadovoljni što se u okviru manifestacije održao i fudbalski turnir “Igraj za Evropu”.

Ne žele mnogo da se osvrću na puštanje struje na jedan dan u sportsku salu. Ističu kako je krajnje vrijeme da se dugoročno riješi pitanje urednog snabdijevanja električnom energijom.

“Kao dugogodišnji sportista i sportski radnik mogu da kažem da pozdravljam napor lokalne uprave da predstave sportsku infrastrukturu Kolašina u najboljem svijetlu, ali isto tako ističem da i sami sportisti koji su svoje kvalitete opravdali mnogobrojnim uspijesima zaslužuju da imaju adekvatne uslove za treninge, a ne da treniraju u mraku” kazao je Željko Vukićević, trener KK “Gorštak” i predsjednik lokalnog Sportskog saveza.

Bonus video: