Strunjaš: Direktor mi dao otkaz u kafiću, jer ga prisluškuju

Avdović mi je rekao da su to isključivo politički razlozi zbog kojih ne mogu da radim
432 pregleda 12 komentar(a)
Bojan Strunjaš, Foto: Boris Pejović
Bojan Strunjaš, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.01.2015. 20:04h

Bivši poslanik Stranke srpskih radikala i aktuelni odbornik DF u pljevaljskom parlamentu Bojan Strunjaš tvrdi da mu je 2012. godine direktor Srednje stručne škole Mervan Avdović saopštio da ne može da nastavi da radi u toj obrazovnoj ustanovi iz političkih razloga.

Avdović je član Opštinskog odbora DPS-a i odbonik te partije u pljevaljskom parlamentu.

Strunjaš je trenutno bez zaposlenja, iako ga aktivno traži već skoro tri godine.

On tvrdi da mu je Avdović kada ga je ostavio bez posla, rekao da smatra da je dobar radnik ali da ne može više da radi jer je politički nepodoban.

On je kazao da je Avdović nije želio u njegovoj kancelariji da mu odgovori kada se interesovao zbog čega je ostao bez posla, rekavši da će mu to kasnije negdje drugo saopštiti jer se njegova kancelarija prisluškuje.

“Vidjeli smo se u kafe baru Del gusto a sa nama je bio još jedan čovjek. Avdović mi je rekao da su to isključivo politički razlozi zbog kojih ja ne mogu da radim. On mi je rekao da zbog mog učešča na protestu za odbranu sveštenika i govora koji sam održao ne mogu više raditi u Srednjoj stručnoj školi. Ne možeš raditi jer nisi politički podoban“, prenosi Strunjaš Avdovićeve riječi.

Avdović nije odgovarao na pozive i poruke novinara “Vijesti”.

„Obratio sam se Slavoljubu Stijepoviću koji je u to vrijeme bio ministar prosvjete. Očekivao sam da će naći razumijevanja kao bivši kolega iz skupštinskih klupa, ali nikada nikakvu reakciju ministarstva nisam dobio. Na samom isteku njegovog mandata pozvala me je telefonom šefica njegovog kabineta i rekla mi da se ministar izvinjava i zna da je prema meni učinjena nepravda. U trenutku sam se ponadao da će nešto biti pozitivno riješeno, ali je ona nastavila da ministar odlazi na drugo mjesto i da se nada da će neki drugi ministar rješiti moje pitanje“, rekao je Strunjaš.

Konkurisao i za učitelja, svuda odbijen

Strunjaš kaže da je ove godine konkurisao na 20 konkursa od profesora, pa do seoskog učitelja, ali da nigdje nije primljen.

“Za radno mjesto profesora u SSŠ imao sam bolje uslove od ljudi koji su primljeni. Žalio sam se Školskom odboru, ali do danas mi niko nije odgovorio. Prijavio sam se i za učitelja u selu Brda u MZ Bukovica ali sam dobio odluku direktora da je na to radno mjesto primljena izvjesna Matejih Živa iz Bara. Ona se nikada nije pojavila, niti će, a na tom mjestu danas radi čovjek koji ima samo srednju školu, a ja koji imam fakultet ne mogu da radim“, rekao je Strunjaš.

Bonus video: