Student iz Nikšića u karantinu u Vuhanu: Virus me naučio da budem strpljiv

Prema riječima Koprivice, zbog preduzetih mjera opreza, stanje u epicentru zaraze koronavirusom u Kini je iz dana u dan sve bolje
17026 pregleda 6 komentar(a)

Goran Koprivica iz Nikšića, student prostornog dizajna, već mjesec i po dana nalazi se u karantinu u kineskom gradu Vuhanu, epicentru zaraze koronavirusom.

Koprivica u snimku koji je poslao RTS-u kaže da su ulice u Vuhanu puste, da još uvijek nema prolaznika, ali da se vidi po neki automobil.

S obzirom na to da je već mjesec i po dana u karantinu, ističe da za sada uspijeva da zadrži svoje dobro raspoloženje.

"Promjene u mom životu se dešavaju na dnevnom nivou. Treba obratiti pažnju na to u čemu provesti jedan cio dan, naći određene obaveze, naći stvari koje mogu da zaokupiraju razum", rekao je Koprivica.

Trudi se, kaže, da više pažnje posveti razlogu zbog kojeg je u Kini, a to su studije, da više čita i da se bavi svojim istraživanjem.

"O koronavirusu se informišem da sam u toku, ali mislim da ne treba pretjerivati u tim informacijama, jer informaije stižu sa svake strane u raznim oblicima, ima ih dosta koje nas pogrešno vode, tako da ne treba širiti paniku, prosto treba biti razuman", rekao je Koprivica.

Kako bi lakše prevazišao osjećanje samoće, Goran je naveo jednu tehniku - Kinezi kažu da je dobro gledati u daljinu i imati dobar pogled sa prozora.

"Jako je bitno ostati u zdravom duhu i zdravom tijelu, raditi fizičke vježbe, neke intelektualne aktivnosti i prosto obratiti pažnju na svaki dan", rekao je Goran.

Prema njegovim riječima, virus nije za šalu, on postoji i širi se, ali zbog preduzetih mjera opreza, stanje je iz dana u dan sve bolje.

Ističe da ne treba upadati u paniku, jer panika ne može da da nikakv pozitivan ishod, zato je bitno biti dobro informisan, jer, kako kaže, život treba nastaviti i nakon virusa.

"Virus me naučio da budem strpljiv, naučio me da razmišljam o vremenu, da nađem neki konkretan cilj i da taj cilj ostvarim za određen vremenski period", rekao je Koprivica za RTS.

Bonus video: