Studenti: Dekan je dobar, problem su neki profesori poznati po samovolji

Razrješenje sa funkcije nije iznenadilo sada već bivšeg dekana Pravnog fakulteta Draga Radulovića
226 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 16:41h

Predstavnici Senata Univerziteta Crne Gore preuzeće vođenje sjednica Vijeća Pravnog fakulteta, koje čine svi profesori, a prinudna uprava juče je preuzela upravljanje fakultetom, saznaju “Vijesti”.

Zaposlenima su isplaćene i zarade koje nijesu dobili na vrijeme zbog blokade računa na toj akademskoj instituciji.

Razrješenje sa funkcije nije iznenadilo sada već bivšeg dekana Pravnog fakulteta Draga Radulovića, koji je u jučerašnjem obraćanju javnosti kazao da je takva odluka nezakonita i u izreci i u obrazloženju.

“Ona je rezultet na brzinu ukinutih akata UCG i puča koji je izvršen bez osnova i stvarnog povoda. Upotrijebiću sva pravna sredstva da dokažem njenu neutemeljenost i nezakonitost“, poručio je on.

"Problemi se gomilali"

Osim transparenta Studentskog vijeća „Fakultet pripada studentima“, juče ništa na Pravnom fakultetu nije ukazivalo da je došlo do smjene uprave. Veliki broj studenata nije ni znao da dekan Drago Radulović više neće obavljati tu funkciju.

„To sad čujem. Ne znam šta je bilo. On je dobar profesor i svi su govorili da je dobar čovjek“, kazala je jedna od studentkinja koje su „Vijesti“ zatekle na Pravnom fakultetu.

Jedan od kandidata za studenta povjerenika Stefan Jovanović kazao je „Vijestima“ da su na fakultetu gomilani problemi:

“Jesmo bili za njihovo rješavanje, ali smatramo da rez koji je juče napravljen nije baš načinjen u pravnom trenutku i na pravi način. Drago Radulović je tu poziciju obavljao savjesno, bio je krajnje predusretljiv. Na ovom fakultetu predaju pojedini profesori čija samovolja je neupitna i upravo zbog njih studenti imaju probleme".

Obračun sa plagijatima

Senat Univerziteta Crne Gore usvojio je juče inicijativu za prevenciju plagijata radova, koja će obuhvatiti usvajanje odgovarajućih pravila provjere i sankcionisanja plagiranja.

"To podrazumijeva korišćenje odgovarajućih programa za provjeru originalnosti radova”, saopšteno je sa Univerziteta.

Galerija

Bonus video: