Studenti FPN-a položili pred Komisijom

U predstavci dekanu i kolegama iz Vijeća studenata, ali i u mejlu dostavljenom medijima, studenti još tvrde i da su od profesora više puta na predavanjima čulu da njemu ni "NATO snage, ni zakoni, a ni Rektorat ne mogu ništa i da je on jači od svega toga "Mujović je odbacio optužbe studenata FPN istakavši da su to “potpune neistine”
205 pregleda 3 komentar(a)
Pravni fakultet Podgorica, Foto: Luka Zeković
Pravni fakultet Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2017. 07:59h

Većina studenata Fakulteta političkih nauka (FPN) položila je juče pred Komisijom predmet međunarodno javno pravo, nakon što su to tražili zbog sumnje u profesora Ranka Mujovića, potvrdili su “Vijestima”.

To je epilog žalbi 25 studenata FPN, koji su se žalili na Mujovića upravi, navodeći da ih ponižava, te da ne uspijevaju kod njega da polože ispit iako se mnogo trude. U pritužbama Studentskoj službi optužili su ga i za seksualno uznemiravanje.

Ostalo je da Sud časti Univerziteta (UCG) i Centar za kontrolu kvaliteta ispita prijave studenata i utvrdi da li je Mujović kršio Etički kodeks te institucije.

"Univerzitet Crne Gore neće dozvoliti ponašanje profesora koje je suprotno normama Etičkog kodeksa, niti manipulisanje akademskim pravilima ili eventualnu zloupotebu položaja studenta", poručili su ranije sa UCG.

U predstavci dekanu i kolegama iz Vijeća studenata, ali i u mejlu dostavljenom medijima, studenti još tvrde i da su od profesora više puta na predavanjima čulu da njemu ni "NATO snage, ni zakoni, a ni Rektorat ne mogu ništa i da je on jači od svega toga "Mujović je odbacio optužbe studenata FPN istakavši da su to “potpune neistine”.

“Stojim na raspolaganju organima Univerziteta Crne Gore, jer nema šta da krijem”, kazao je Mujović ranije “Vijestima”.

Dekanu FPN Saši Knežević telefon je i juče bio isključen, dok ranije nije odgovorio na pitanja da li je fakultet već podnio predstavku organima UCG u vezi sa ovim slučajem i kada će to uraditi, te da li je provjeravao tvrdnje o navodnom seksualnom uznemiravanju.

Vijeće studenata FPN ranije je na vanrednoj sjednici zbog velikog broj primjedbi u vezi sa načinom ispitivanja i sprovođenja procesa ocjenjivanja iz predmeta koji predaje Mujović, jednoglasno odlučilo da uputi zahtjev upravi Fakulteta da formira komisiju za njegove predmete.

Profesor Mujović na FPN je angažovan po osnovu internog oglasa UCG za predmet međunarodno pravo.

Prije sedam godina Odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala izviđalo je anonimnu prijavu protiv Mujovića zbog korupcije i zloupotrebe položaja, koja je, kako su tvrdili, zbog nedostatka dokaza odbačena.

Bonus video: