Studenti pripremaju amandmane

“Tokom rasprave u ‘parlamentu’ bilo je mnogo ideja. Poslije prvog zasjedanja u subotu bilo je 25 amandmana, o kojima su raspravljali narednog dana”, rekla je Nikolić
79 pregleda 0 komentar(a)
studenti pravni fakultet, Foto: Zoran Đurić
studenti pravni fakultet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.04.2018. 19:23h

Oko 80 maturanata i studenata simulirali su za vikend parlamentarnu praksu na Pravnom fakultetu, raspravljajući o zakonu o mladima čija je izrada inače u toku. Oni su pripremili i amandmane na taj propis, koji će da budu dostavljeni Skupštini Crne Gore.

PR koordinatorka Studentske organizacije pri Fakultetu političkih nauka MAPSS Milena Nikolić kazala je da je simulacija parlamentarne prakse dio projekta “Odluči ti”, koji finansira Ministarstvo sporta.

“Projekat se sprovodi po četvrti put. Ove godine imamo četiri puta više učesnika nego prošle”, kazala je Nikolićeva.

MAPSS je prijavu za simulaciju parlamentarne praske dobio od oko 120 ljudi, a odabrano je 85. I odziv maturanata je bio odličan, pa se prijavilo oko 50 srednjoškolaca iz različitih gradova, od kojih su organizatori izabrali 20.

“Tokom rasprave u ‘parlamentu’ bilo je mnogo ideja. Poslije prvog zasjedanja u subotu bilo je 25 amandmana, o kojima su raspravljali narednog dana”, rekla je Nikolić.

Ona je rekla da se simulacija parlamentarne prakse uopšte ne razlikuje od onoga što možemo vidjeti u Skupštini.

“Diskusije su ozbiljne, sjednica teče kao prava”, kazala je Nikolić.

Ona je rekla da se nada da će Skupština uzeti u obzir amandmane studenata, “jer ko bolje zna od mladih šta treba mladima”.

Iz MAPSS-a je ranije saopšteno da su za najbolje učesnike Simulacije predviđene novčane nagrade od po 50 eura u kategorijama najbolji lider, govornik, pregovarač i delegat, kao i nagrade za tri najbolja tima u iznosu od od 250,150 i 100 eura.

Bonus video: