Studentska unija: Ko će ispitati lopovluk Studentskog parlamenta

Iz Studentske unije je saopšteno da je u Crnoj Gori prisutan trend otuđivanja predstavnika naroda od naroda
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 16:07h

Studentski parlament se bori samo za dio studenata, i to organizovanjem žurki i koncerata, ocijenili su u Studentskoj uniji Crne Gore i pozvali nadležne da ispitaju korupciju u toj organizaciji visokoškolaca.

„Na našu još veću žalost, došlo je vrijeme da mladi ne čekaju da dođu do nacionalnog parlamenta da bi pokazali svoje pravo lice, jer već na Univerzitetu Crne Gore radi fabrika dvoličnih ljudi zvana Studentski parlament“, smatraju u Uniji.

Iz Studentske unije su apelovali na sve nekorumpirane organizacije i državne institucije u Crnoj Gori da ispitaju korupciju.

„Dok se Studentska unija zajedno sa kolegama sa Filozofskog i Fakulteta političkih nauka bori za studentska i građanska prava i istrajava u toj borbi protestima i na druge načine, Studentski parlament se bori samo za jedan dio studenata i to na način organizovanja svakodnevnih žurki, koncerata, raznih medicinijada, pravnijada, ekonomijada“, kaže se u saopštenju.

Iz Studentske unije su apelovali na sve nekorumpirane organizacije i državne institucije u Crnoj Gori da ispitaju korupciju u Studentskom parlamentu.

Kako se dodaje u saopštenju, Studentski parlament od konstituisanja 2004. godine niko ne kontroliše, jer ima autonomiju i za to ne postoji nadležna institucija.

Neusaglašena dokumenta

Izvodi sa bankovnog računa SP tokom 2011. godine nijesu u potpunosti usaglašeni sa finansijskim izvještajem kojim raspolaže Univerzitet Crne Gore, niti sa skiciranom tabelom koju predstavljaju kao dio izvještaja.

Na izvodima se vidi da je predsjednik SP Petar Golubović finansirao i aktivnosti organizacija bivših studentskih funkcionera Dejana Pejovića i Ivice Todorovića.

Takođe, tokom novembra i decembra kada su organizovani studentski protesti SP novac je uplaćivao i Univerzitet Crne Gore i Ministarstvo prosvjete i sporta.

Galerija

Bonus video: