Studentski predstavnik iz Nikšića: "Pedere i lezbejke sve na gomilu i pustiti im gas"

Predstavnik studenata Filozofskog fakulteta u Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore (SPUCG), kako tvrde iz Progresa, pozivao je na nasilje prošle godine uoči neodržane Parade ponosa u Nikšiću
143 pregleda 34 komentar(a)
LGBT prijetnje, Foto: Facebook
LGBT prijetnje, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.11.2016. 07:33h

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres prijavila je policiji studentskog predstavnika Marka Popovića, zbog navodno homofobnih i prijetećih komentara objavljenih na Fejsbuku.

Predstavnik studenata Filozofskog fakulteta u Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore (SPUCG), kako tvrde iz Progresa, pozivao je na nasilje prošle godine uoči neodržane Parade ponosa u Nikšiću.

“'Oni koji zagovaraju istopolne odnose, zaslužuju da se likvidiraju svim mogućim sredstvima - Muhamed (KU'ran)', 'Pedere i lezbejke sve na jednu gomilu i pustiti im gas - Hitler', 'Pripadnike LGBT ako vidim na ulici i da se drže za ruke, lično ću upucati. Putin'”, neki su od komentara koje je na Fejsbuku objavio Popović. Iz Progresa je saopšteno da je predsjednica Upravnog odbora Bojana Jokić 8. novembra zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju o “trenutnom statusu slučaja”. Jokićeva će, piše u saopštenju, zakazati hitne sastanke sa predstavništvom SPUCG i Filozofskog fakulteta. Predsjednica SPUCG Sara Ariana-Serhatlić juče je saopštila da zbog sastanka ne može da odgovori na pitanja “Vijesti”.

Bonus video: