SUBNOR dodijelio medalju Milu Đukanoviću

Đukanović je zahvalio na priznanju i kazao da da su antifašistička tradicija i antifašistička svijest duboko ugrađene u temelje crnogorske istorije i crnogorske sadašnjosti
0 komentar(a)
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
milo đukanovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2012. 16:09h

Predsjedništvo Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Crne Gore (SUBNOR) dodijelilo je spomen-medalju predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću, u znak zahvalnosti za njegovanje tradicije Narodnooslobodilačke borbe.

Đukanović je primio delegaciju SUBNOR-a na čelu sa njenim predsjednikom Andrijom Nikolićem.

“Nikolić je uručio predsjedniku DPS spomen- medalju koju mu je dodijelilo Predsjedništvo SUBNOR-a, u znak zahvalnosti za njegovanje tradicije Narodnooslobodilačke borbe. Spomen- medalja simbolizuje 70.godina 13.julskog ustanka i antifašističku prošlost i budućnost Crne Gore”, saopšteno je iz DPS-a.

Đukanović je zahvalio na priznanju i kazao da da su antifašistička tradicija i antifašistička svijest duboko ugrađene u temelje crnogorske istorije i crnogorske sadašnjosti.

''To je kapital kojim se naša zemlja ponosi, a koji naši građani baštine kao trajnu vrijednost. Za taj istorijski kapital Crnoj Gori su odali priznanje i veliki mislioci poput Žan Pol Sartra", kazao je on.

Đukanović je poručio da će DPS i ubuduće davati doprinos njengovanju slobodarske i antifašističke tradicije Crne Gore.

Delegacija SUBNOR-a je upoznala Đukanovića sa pripremama za Peti kongres te organizacije, koji će biti održan sredinom novembra, kao i sa pripremama za Skupštinu Evropskog komiteta ratnih veterana, čiji će domaćin iduće godine biti Crna Gora.

Bonus video: