Subotićeva desna ruka šefuje i kod Šinavatre

Damjanovićeva se od sredine aprila u Centralnom registru privrednih subjekata vodi kao izvršna direktorka u kompaniji naturalizovanog Crnogorca, čije bogatstvo se procjenjuje na 1,6 milijardi dolara
956 pregleda 23 komentar(a)
Milica Damjanović, Foto: Facebook
Milica Damjanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.06.2018. 06:34h

Zvanično najbogatiji Crnogorac - bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra povjerio je upravljanje svojom kompanijom Global TS Montenegro Budvanki Milici Damjanović.

Ta firma gazuduje jugositočnim dijelom ostrva Sveti Nikola.

Damjanovićeva se od sredine aprila u Centralnom registru privrednih subjekata vodi kao izvršna direktorka u kompaniji naturalizovanog Crnogorca, čije bogatstvo se procjenjuje na 1,6 milijardi dolara.

Ona je, inače, osoba od povjerenja i srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta, koji joj je takođe povjerio na upravljanje sve kompanije u Crnoj Gori.

Šinavatra je aprila prošle godine potpisao kupoprodajni ugovor sa Subotićevom firmom San investments, kada je za 24 miliona eura trgovao 37.000 kvadrata na popularnim Havajima, naspram Budve.

Potpis na ugovor ispred San investmnetsa stavila je upravo Damjanovićeva.

Subotić je njoj prije dvije i po godine prepustio je rukovođenje svojim firmama Tolmat travel tours i San investments, a ona je i šefica Vile Montenegro na Svetom Stefanu.

Damjanovićeva je početkom avgusta 2015. godine, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata, postala vlasnik kompanije Tolmat travel tours, firme koju je Subotić osnovao još 2003.

Svih prethodnih godina Subotić se vodio kao osnivač i ovlašćeni zastupnik te firme, da bi Damjanovićeva postala izvršni direktor i osnivač sa sto odsto kapitala. Cane je zadržao funkciju ovlašćenog zastupnika.

Ta firma, registrovana za turizam i ugostiteljstvo, nalazi se na istoj adresi - Vukica Mitrović na Svetom Stefanu, gdje je i Vila Montenegro, koju je navodno Subotić prodao još 2010. godine za 5.200.000 eura, of šor kompaniji Manola Management LTD, sa Britanskih Djevičanskih ostrva.

Damjanovićeva je vlasnik i direktor firme Manola Montenegro, koja upravlja luksuznom vilom.

Subotić je u to vrijeme prepustio Damjanovićevoj i vođenje svoje druge firme San investments, kada je imenovana za izvršnu direktorku i ovlašćenu zastupnicu, a firma koja je do tada imala sjedište u Podgorici, preregistrovana je na Budvu, sa istom adresom na kojoj se nalazi i Vila Montenegro.

Šinavatra je od Subotića kupio ostrvo, a planskim dokumentom za obalno područje, koji još nije usvojen, atraktivni dio takozvanih Havaja predviđen je za gradnju luksuznih hotelskih kapaciteta.

Damjanovićeva će se, međutim, morati pobrinuti i za bolje poslovanje Šinavatrine kompanije - Global TS Motenegro je prošlu godinu okončao sa gubitkom od 52.529 eura, kako piše u finansijskom iskazu dostavljenom Poreskoj upravi.

Bonus video: