Sud zaboravio na novinara

Deković je 27. januara 2015. verbalno napao Lukovića i prijetio mu zbog teksta koji je tog dana bio objavljen u „Vijestima“. On je Lukovića zaustavio dok je automobilom prolazio ulicom u Donjoj Lastvi, poručujući mu da je 'sa današnjim tekstom prekardašio' i da će ga 'zapamtiti'”. Luković je policiji prijavio postupak Dekovića
78 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.10.2017. 20:20h

Novinar “Vijesti” Siniša Luković je prije nedjelju dana obaviješten da je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća i član Predsjedništva HGI Zvonimir Deković izdržao pravosnažnu presudu zbog ugrožavanja njegove sigurnosti. To je 13 mjeseci nakon što je pravosnažno osuđen i već odslužio kaznu.

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić je Dekovića krajem juna 2015. proglasila krivim i prvostepeno osudila na uslovnu kaznu od mjesec dana zatvora, koja bi se sprovela ukoliko on u roku od godunu napravi neko krivično djelo.

U odgovoru predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića “Vijestima” navodi se da “Luković, nije zvanično obaviješten o pravosnažnom okončanju postupka greškom administracije”.

“Presuda suda od 30. 03. 2016. nakon pravosnažnosti, nije dostavljena oštećenom, no dana 19. 10. 2017. navedena presuda je ekspedovana oštećenom,” piše u odgovoru Vučkovića.

Deković je dobio dosije za ugrožavanje sigurnosti novinara nakon što je Viši sud u Podgorici 14. septembra prošle godine odbacio žalbu njegovog advokata Dragana Markovića i potvrdio prvostepenu presudu.

Deković je 27. januara 2015. verbalno napao Lukovića i prijetio mu zbog teksta koji je tog dana bio objavljen u „Vijestima“. On je Lukovića zaustavio dok je automobilom prolazio ulicom u Donjoj Lastvi, poručujući mu da je 'sa današnjim tekstom prekardašio' i da će ga 'zapamtiti'”. Luković je policiji prijavio postupak Dekovića.

On je u prijavi naveo da mu je Deković zaprijetio: “Negdje ću te dohvatiti u neki ćošak i sve kosti ću ti slomiti, zapamtićeš ti mene, prebiću te”, psujući mu i majku.

Bonus video: