Sumnjiva diploma nije kraj karijere Anđelića

Direktor nikšićke Pošte dostavio dokaze o Višoj školi u Sremskim Karlovcima i Fakulteta za ekonomske studije u Novom Pazaru
787 pregleda 42 komentar(a)
Milan Anđelić, Foto: DPS
Milan Anđelić, Foto: DPS
Ažurirano: 26.04.2017. 17:34h

Direktor Regionalnog centra pošta Nikšić Milan Anđelić napredovao je u tom preduzeću na osnovu spornih diploma, pokazuje dokumentacija do koje su “Vijesti” došle.

Anđelić tvrdi da nema ničeg spornog u diplomama koje je dostavio Pošti Crne Gore, te da su svi dokumenti u njegovom personalnom dosijeu potpuno validni.

Prema dokumentaciji u koju su “Vijesti” imale uvid, direktor Regionalnog centra je upravi Pošta Crne Gore dostavio dvije diplome. Jedna je o završenoj Višoj školi za poslovne sekretare i menadžment u Sremskim Karlovcima, a druga Fakulteta za ekonomske studije u Univerziteta Novom Pazaru.

Iako Anđelić i uprava Visoke škole tvrde da je njegova diploma sa te obrazovne ustanove ispravna, sa Univerziteta u Novom Pazaru navode drugačije.

U odgovoru “Vijestima” navodi se da se Anđelić prepisao sa Visoke škole na njihov fakultet i to tokom studijske 2010/2011. godine, te da su mu priznate ocjene iz ispita koji se sadržajno podudaraju.

Prepisom mu je, ističe sekretar Univerziteta Sead Trtovac, prema obrazovnim zakonima Srbije, prestao status studenta na prethodnoj ustanovi, zbog čega nije mogao ni steći diplomu Visoke škole.

“Milan B. Anđelić iz Žabljaka, Crna Gora, izvršio je prepis sa druge visokoškolske ustanove na Departmen za ekonomske nauke UNP, gdje je na osnovu priznatih ispita upisao drugu godinu u studijskoj 2010/2011. U studijskoj 2011/2012. upisao je treću, a 2012/2013. četvrtu godinu studija. Početkom školske 2013/2014, preciznije 10. oktobra 2013. je odbranio diplomski rad i stekao stručni naziv diplomirani ekonomista”, navodi Trtovac u odgovoru.

Upitan da precizira šta predstavlja institut prepisa shodno propisima u oblasti visokog obrazovanja Srbije, Trtovac navodi da “prepis ne znači da je imenovani prethodno završio akademske studije, već podrazumijeva nastavak školovanja na drugoj visokoškolskoj ustanovi i priznavanje položenih ispita koji se sadržajno podudaraju sa predmetima ustanove na koju se student prebacuje”, ističe Trtovac.

On je juče u telefonskom razgovoru kazao da će “vrlo brzo odgovoriti” i na naša dodatna pitanja u vezi sa eventualnim mjerama protiv Anđelića, ukoliko se ispostavi da je izmanipulisao UNP.

Sa druge strane, iz Visoke škole su odgovorili da Anđelić nikada nije zatražio prepis, te da nije ispitivan od studijske 2006/2007. godine, kada je započeo studije, do oktobra 2011. kada je diplomirao.

“Imenovani je diplomirao 31. 10. 2011. godine, kada mu je i prestao status studenta u Visokoj školi strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca. Iz navedenog proizilazi da Milan Anđelić nije bio ispisan iz Visoke škole do gore navedenog datuma”, ističe sekretar Nada Sarajlija.

Anđelić je član žabljačkog odbora DPS, a jedno vrijeme je paraleno bio direktor Regionalnog centra i predsjednik Novog sindikata Pošte Crne Gore. Iz Pošte nijesu odgovorili da li su provjeravali dokumenta koja je priložio Anđelić, samo su nabrojali šta je sve priložio.

Nema komentar što se ispisao prije nego je dobio sertifikat

Milan Anđelić ističe da su sve obrazovne isprave koje je dostavio Poštama Crne Gore validne i istinite. Tvrdi da je najprije završio Visoku školu u Sremskim Karlovcima, nakon čega je upisao fakultet u Novom Pazaru. Upitan da prokomentariše činjenicu da sa UNP tvrde da je u pitanju prepis, i to godinu dana prije nego je stekao diplomu Visoke škole, kratko je odgovorio da “nema komentar ”.

Iz Pošte CG su potvrdili da je on dostavio sve diplome, koje pominje u izjavi.

Bonus video: