Sutomore: Trećom trakom bi da riješe kolone

“Optimisti smo, rečeno nam je da je Vlada već prebacila Direkciji za javne radove", kaže predsjednik MZ Sutomore
163 pregleda 7 komentar(a)
saobraćaj gužva Sutomore, Foto: Radomir Petrić
saobraćaj gužva Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.10.2017. 20:41h

Rješavanje problema saobraćajnih gužvi do sljedećeg ljeta, prioritet je u Mjesnoj zajednici (MZ) Sutomore Spič.

To je jedan od projekata i planova za 2018. koji bi se realizovali novcem iz kapitalnog budžeta Opštine i sredstvima Vlade.

Predstavnici MZ i Direkcije za saobraćaj razgovarali su o tome da magistrala od Đurmana do skretanja za tunel Sozina dobije treću traku, koja će proći i kroz tunel u naselju Haj Nehaj.

Povodom tih planova, Odbor MZ na čijem je čelu Ratimir Ratko Vujošević održao je sjednicu na kojoj je bio i odbornik DPS-a u barskoj Skupštini iz ovog kraja Marko Brnjada.

“Optimisti smo nakon sastanka sa direktorom Direkcije Savom Paračom, novac za ove radove je, kako nam je rečeno, Vlada već prebacila Direkciji. Za vrijeme tromjesečnog širenja tunela, saobraćaj će biti preusmjeren starim putem kroz kamenolom”, rekao je Vujošević.

On je dodao da je planirano i proširenje platoa za prihvat vozila za Čanj, u Mišićima.

Predstavnici MZ su razgovarali i sa čelnicima “Morskog dobra” oko nastavka radova na promenadi u Sutomorui i izgradnju trga.

“Idejno rješenje treba da bude završeno do 1. januara, potom slijedi tender za izvođaća radova. Za izgradnju prečice preko pijace, vrijednosti oko 90.000 eura, biće ponovljen tender, jer se na prvi niko nije javio. I dalje se traži najbolje rješenje za sezonski transfer pješaka u centru preko magistrale, ili gradnjom dvije pasarele ili podzemnih prolazima”, rekao je Vujošević.

Užičko ”Jedinstvo” nastavlja gradnju kanalizacije od hotela “Sato” do OŠ ”Kekec”.

U kapitalnom budžetu Bara za 2018. iz Sutomora traže novac za kanalizaciju u naseljima iznad magistrale, asfaltiranje 300 metara puta u Čanju do picerije “Zec”, a očekuje se i završetak poligona malih sportova u Maljeviku, te opravke puteva u naseljima iznad pruge.

Bonus video: