Svađa komšija zatvorila staru stazu

Zid je izgrađen nakon nesporazuma između vlasnika susjednih parcela - jedne na kojoj nije ništa izgrađeno i druge na kojoj je nikao hotel
6218 pregleda 3 komentar(a)
Betonski zid na stazi staroj 60 godina, Foto: Privatna arhiva
Betonski zid na stazi staroj 60 godina, Foto: Privatna arhiva

Pješačka staza koja vodi od petrovačkog naselja Brežine ka plaži Lučice, koju su starosjedioci i mještani koristili više od šest decenija, zatvorena je zidom visine metar, a na zid je postavljena žičana zelena ograda. Mještani su pozvali nadležne opštinske službe da reagu ju i oslobode stazu, kako bi gosti hotela i privatnog smještaja mogli doći do plaže.

“Postoji stari avionski snimak na kojem se vidi da na tom dijelu postoji staza, koju su starosjedioci koristili decenijama”, navodi se u pismu mještana.

Dodaju i da staza nikome ne smeta, pa ni vlasnicima parcela preko kojih prolazi, jer je mjesto gdje je postavljen zid neuređen, tu nema kuća, hotela, samo šuma.

Zid je izgrađen nakon nesporazuma između vlasnika susjednih parcela - jedne na kojoj nije ništa izgrađeno i druge na kojoj je nikao hotel.

Kako u pismu navode mještani, vlasnici parcela su se zainatili, nakon čega je blokiran prolaz, zbog čega trpe mještani Brežina.

“Uskratili su nam prolaz, odnosno stazu dužine 60-ak metara do glavnog puta za Lučice. Time nam je zatvoren put do plaže. U ovom petrovačkom naselju ima nekoliko hotela, više od 60 privatnih kuća i osam stambenih zgrada. Zar se ovako dočekuju turisti? Zašto ne reaguju nadležne institucije u Petrovcu i Budvi? Zar je lični interes važniji od opšteg? Zar do plaže treba da idemo kroz školsko dvorište? Možda se i oni nekad naljute i na nešto zainate, pa zaključaju kapije”, upozoravaju mještani Brežina.

Ističu da su se obraćali na više adresa, potpisivali peticije, kako bi problem bio riješen i put deblokiran, ali - bez uspjeha.

“Preostalo nam je da svakodnevno preskačemo zid i žičanu ogradu, dok istovremeno šaljemo ružnu sliku o nama i našem turizmu”, navode oni.

Bonus video: