Svečano otvoren Trg Argentina u Podgorici

Gradonačelnik Stijepović je naveo da će pored ovog trga biti dodatno uređen Trg nezavisnosti i prostor bivše kasarne "Morača", te da će ubrzo biti gotova studija izvodljivosti za ovaj prostor
616 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2017. 19:48h

Trg Argentina kod Gradskog stadiona svečano je otvoren večeras. Izvinjenje građanima zbog kašnjenja u uređenju trga uputio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

"Htio bih da se izvinim građanima koji žive i rade u okolini trga zato što su radovi potrajali malo duže nego što je to bilo predviđeno projektom, ali mislim da danas možemo svi zajedno podijeliti zadovoljstvo što smo dobili jedan novi prostor, jedan moderan trg", izjavio je Stijepović.

On je dodao da je ovo prvi korak u revitalizaciji užeg centra grada. On je naveo da će pored ovog trga biti dodatno uređen Trg nezavisnosti i prostor bivše kasarne "Morača", te da će ubrzo biti gotova studija izvodljivosti za ovaj prostor.

"Ona će pokazati kako da unaprijedimo i revitalizujemo ovaj strogi centar Podgorice, koji, kao što znate, u posljednje vrijeme i nije baš centar", rekao je Stijepović.

Izvršni direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Srđan Raičević, kazao je da je u izgradnju trga uloženo oko 505.000 eura, te da je izvođač radova bila kompanija "Erlang".

Uređenje trga je počelo krajem prošle godine, a tenderom je zbog hitnosti uređenja prostora bilo predviđeno da se radovi okončaju za 70 dana. Međutim, odmah nakon početka radova, otkriven je dio starog groblja nakon čega su uslijedila istraživanja od nekoliko mjeseci.

Galerija

Bonus video: