Svečanost u Beranama: Uručena priznanja najboljim sportistima

217 pregleda 1 komentar(a)
Berane, priznanja najboljim sportistima, Foto: Tufik Softić
Berane, priznanja najboljim sportistima, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 31.12.2014. 15:35h

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić uručio je, na tradicionalnoj svečanosti, priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i kolektivima Berana za ostvarene rezultate u 2014. godini.

Priznanje za najbojeg sportistu Berana dobio je Kristijan Matković, atletičar atletskog kluba "Lim".

Najbolji sportista u juniorskoj konkurenciji je Srđan Bošković, fudbaler FK "Radnički", dok je za najbolju juniorku proglašena Ivona Petrić, stonotenirerka STK "Budim".

Priznanje za životni doprinos razvoju beranskog sporta dobili su sportski doajeni Boro Dabetić, Nikica Vujadinović, Radule Vešović i Komnen Vujadinović.

Priznanje za popularizaciju rukometnog sporta i međunarodnu prezentaciju opštine Berane dobili su rukometne sudije Novica Mitrović i Miljan Vešović.

Za najboljeg sportskog radnika proglešaen je Marko Iritan, sportski direktor FK "Radnički".

Najbolji trenera u 2014. godini je Vesko Raketić, trener muškog rukometnog kluba "Berane 2003" i ŽRK "Berane 2003".

Priznanje za najbolji sportski klub u 2014. godini dobio je FK "Radnički".

Odlukom Žirija priznanja za sportske nade uručena su Stefanu Joksimoviću, KK "Lim" i Alanu Jašaroviću kao i STK "Budim".

"Ovaj dan je svakako poseban jer su sa nama prisutne legende beranskog sporta, koji su poseban pečat dali razvoju sporta u našem gradu. Hvala svim sportistima, sportskim radnicima i kolektivima koji su svojim rezultatima zavrijedili ova priznanja i želim im puno sreće u budućem radu. Opština Berane će i u budućem periodu posebnu pažnju posvetiti razvoju sporta, jer su upravo uspješni rezultati na ovom polju najbolja promocija našeg grada" kazao je Šćekić.

Bonus video: