Svetosavske gramate i nagrade uručene najboljim učenicima i sportistima iz Grblja

Savindan je po tradiciji, obilježila i Crkvena opština krtoljska, Svetosavskom akademijom u Domu kulture u Radovićima
516 pregleda 0 komentar(a)
Sa Svetosavskog prijema u Grblju, Foto: Siniša Luković
Sa Svetosavskog prijema u Grblju, Foto: Siniša Luković

Svetosavske gramate i prigodne nagrade najboljim učenicima i sportistima iz Grblja uručene su na Savindanskom prijemu, a koji je u prisustvu velikog broja gostiju održan u PC Vukšić na Radanovićima.

Prijemu koji su organizovali MZ Gornji Grbalj i gornjogrbaljska pravoslavna parohija, prisustvovali su brojne poznate ličnosti iz javnog i društvenog života Boke među kojima su bili generalni konzul Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović, predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, predsjednici SO Kotor i Budva, Dragica Perović i Krsto Radović, poslanik Mijomir Pejović, direktor Opšte bolnice Kotor, dr Ivan Ilić.

Gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović gramate je uručio učenicama devetog razreda OŠ "Nikola Đurković" u Radanovićima, Jovani Ljepavić i Aleksandri Raković, Lidiji Mijović studentkinji Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku u Budvi, Neđeljku Tujkoviću mladom vaterpolisti kotorskog "Primorca", teniseru Branku Đuriću koji je reprezentativac Srbije do 12 i 14 godina i prvak Evrope u tom uzrastu.

U muzičkom programu nastupila je Anastasija Mršulja uz muzičku pratnju Boška Tujkovića na harmonici kao i mala vokalna solistinja Nastasja Spalević.

Savindan je po tradiciji, obilježila i Crkvena opština krtoljska, Svetosavskom akademijom u Domu kulture u Radovićima.

Igrom, pjesmom i recitacijom pred brojnom publikom predstavili su se đaci vjeronauke iz Krtola, učenici OŠ "Branko Brinić" i članovi Kulturno umjetničkog centra "Kadena".

Predsjednik crkvene opštine Savo Klakor uručio je učenicima nagrade za likovni i literarni konkurs čija je tema bila "Sveti Sava školska slava".

Za najbolje literarne radove nagrađeni su Gabrijela Lakičević i Lina Đinović, a za likovne radove Adrijana Radović i Nikolina Nina Petrović.

Bonus video: