Svi koji iz inostranstva dolaze u Kolašin da se prijave nadležnim zdravstvenim ustanovama

Komunalno preduzeće je donijelo odluke da zatvori gradsku kapelu i pijacu
3561 pregleda 2 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.03.2020. 16:40h

Sa današnje sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje upućen je apel svim građanima koji su u Kolašin stigli ili će stići narednih dana da se prijave nadležnim zdravstvenim organima.

Opštinski tim zatražiće od državnih organa, koji imaju zadatak da kontrolišu ulazak u Crnu Goru na graničnim prelazima, a prije svega zdravstveno-sanitarne inspekcije i epidemiološke službe, da obavještavaju Opštinski tim i Dom zdravlja o licima koji iz inostranstva dolaze u Kolašin.

„Neopodno je da zdravstveno-sanitarna inspekcija dostavlja rješenja Epidemiološkoj službi u Bijelom Polju kako bi ta služba dostavljala informacije Opštinskom timu i Domu zdravlja", zaključeno je na sjednici, kojom je presjedavao predsjednik Opštine Milosav Bulatović.

Predstavnici Doma zdravlja su saopštili da je, na području te opštine, pod zdravstvenim nadzorom nekolikom osoba.

Konstatovano je da se sve odgovornije sprovode naredbe i preporuke Vlade Crne Gore, u borbi protiv korone virusa. Zatvoreni su kozmetički i frizerski saloni, policija je, postupajući po anonimnoj prijavi, procesuirala jedan ugostiteljski objekat pored magistrale, zbog nepoštovanja pravila.

Komunalno preduzeće je donijelo odluke da zatvori gradsku kapelu i pijacu.

Uskoro će biti objavljeno na koji će način biti organizovana izdavanje i zamjena knjiga u biblioteci s obzirom da su građani pokazali veće interesovanja za čitanjem ovih dana.

Dogovoreno je da volonteri Crvenog krsta uključe u dostavu hrane licima koja nijesu u stanju da dodju do prodavnica ili su zbog karantina spriječeni. Kao pozitivan primjer navedena četvočlana porodica iz Srbije, koji su u samoizolaciji u svojoj vikendici u blizini Kolašina. Oni su pozvali Odjeljenje bezbijednosti i interesovali se za nači da im bude dostavljena hrana, pa će to učiniti volonteri Crvenog krsta.

Pored već objavljenih brojeva u lokalnoj upravi i Domu zdravlja, odlućeno je da još dva broja budu u funkciji za informacije tokom borbe protiv korone virusa. Brojevi 122 (Odjeljenje bezbijednosti) i 123 (Služba zaštite) besplatni su i dostupni 24 sata.

Bonus video: