Svi osnovci u Budvi i Petrovcu dobili besplatne udžbenike

Opština Budva obezbijedila je udžbenike za 2.700 đaka od prvog do devet razreda koji pohađaju nastavu u budvanskim OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i "Drugoj osnovnoj školi", kao i za učenike OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca. Ovo je prvi put da lokalna uprava obezbjeđuje bestaplne udžbenike za sve učenike osnovnih škola
64 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2017. 13:23h

Povodom početka nove školske godine predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, sa svojim sradnicima obišao je JU "Ljubica Jovanović Maša", kao i OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša".

Potpredsjednik Opštine Budva Veselin Marković ovim povodom posjetio je OŠ "Druga osnovna škola", a potpredsjednik Mihailo Đurović OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu.

Tokom posjete predškolskoj ustanovi, predsjednik Dragan Krapović obišao je prostorije vrtića, čestitao mališanima početak nove školske godine, uz napomenu da će Opština Budva pomagati i pratiti rad svih obrazovnih ustanova na svojoj teritoriji u narednom periodu.

Takođe, Krapović je prisustvovao svečanom prijemu prvaka, u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" gdje se obratio prisutnima i poželio srećan početak ove školste godine.

Opština Budva obezbijedila je udžbenike za 2.700 đaka od prvog do devet razreda koji pohađaju nastavu u budvanskim OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i "Drugoj osnovnoj školi", kao i za učenike OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca. Ovo je prvi put da lokalna uprava obezbjeđuje bestaplne udžbenike za sve učenike osnovnih škola.

Riječ je odluci gradskih vlasti metropole turizma ,I budžetom za ovu godinu predvidjele 180 hiljada eura za kupovinu knjiga.

Galerija

Bonus video: