"Svi smo jedan tim" u Kotoru: Ovo je prava akcija!

"Košarkaške table su potrošni materijal, i podložne su raznih uticajima, tako da je neophodno imati košarkaške table u rezervi"
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2013. 13:34h

U okviru akcije obnavljanja košarkaških igrališta u školskim dvorištima koju je pokrenula TV Vijesti sa partnerima, danas je je u OŠ "Narodni heroj Savo Ilić", uručena donacija koja se sastoji od dvije košarakaške table, sa obručima i mrežicama, kao i određen broj košarkaških lopti.

Vođa projekta, direktorica prodaje u TV Vijesti Lena Bošković, kazala je da je akcija počela 15. maja potpisivanjem memoranduma o saradnnji sa 29 osnovnih i srednjih škola širom Crne Gore.

"Akcija je izazvala oduševljenje kod djece i omladine, a akcijom smo htjeli da ukažemo na značaj povezivanja i zajedničkog djelovanja TV Vijesti i partnera na dobrobit djece i omladine kako bi ih masovnije uključili u bavljenje sportom, a sa druge strane i njegovanje zdravih stilova života", kazala je Bošković.

Ona je najavila da će akciju proširiti i na druge škole ukoliko se javi više zainteresovanih donatora.

Bošković je pojasnila da se odlučilo da akcija bude posvećena obnavljaju košarkaških terena, jer je TV Vijesti otkupila ekskluzivna prava za prenos evropskih prvenstava u košarci za muškarce i žene, na kojima će biti prisutne i crnorske selekcije, te da su zbog toga ova godina u znaku košarke.

Direktor OŠ "Narodni heroj Savo Ilić", Nebojša Kuč, zahvalio se na donaciji, istakavši da je svaka pomoć koja doprinosi unapređenju nastavnog procesa dobrodošla.

"Nadam se da je ovo samo jedan dobar početak uspješne saradnje. Što se tiče košarkaških tabli one su potrošni materijal, i podložne su raznih uticajima, tako da je neophodno imati košarkaške table u rezervi", kazao je Kuč..

Učenik ove škole, koji je i član kotorskog Košarkaškog kluba Mirko Perunović, nije krio zadovoljstvo novim koševima.

"Mislim da je ovo prava akcija koja će pozitivno uticati na naše sportske aktivnosti. Hvala vam na ovoj donaciji koševa, bili su nam potrebni", kazao je Perunović.

Galerija

Bonus video: