Taksi stajalište i dalje problem: Haos će trajati do saglasnosti Vlade

Pajović tvrdi da je u ime udruženja poslao ponudu od 30 do 100 hiljada eura za korišćenje stajališta
53 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2014. 19:37h

Tender za izdavanje taksi stajališta na Aerodromu, oko kojeg se proteklih mjeseci spore, nerijetko i svađaju dva udruženja, biće raspisan nakon što Vlada da saglasnost. Sekretar “Aerodroma” Ilija Mašanović nije precizirao kada bi se to moglo desiti, iako je raniji ugovor o korišćenju profitabilnog stajališta istekao još 1. maja. “Nakon pribavljanja saglasnosti Vlade, 'Aerodromi Crne Gore' će objaviti javni poziv za dostavljanje ponuda za zakup parking pozicija i izvršiti izbor najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa zakonskom procedurom”, saopštio je Mašanović, dodavši da je procedura pribavljanja saglasnosti “u toku”. On je ponovio ranije izrečeni stav nadležnih iz “Aerodroma” da do objavljivanja tendera i zaključivanja ugovora nijedno taksi udruženje nema ekskluzivno pravo da koristi stajalište. Reporteri “Vijesti” vidjeli su prije dva dana da stajalište, kao i junu, koriste isključivo taksisti udruženje “Aerodrom”, koji tvrde da su na to mjesto raspoređeni rješenjem Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. Član tog udruženja Dragomir Đinović pokazao je “Vijestima” rješenje Sekretarijata.

Taksista konkurentskog udruženja “Montenegro” Dragan Pajović tvrdi, međutim, da njima nije dozvoljeno da koriste stajalište, uprkos tome što su iz “Ae rodroma” ranije saopštili da niko nema ekskluzivno pravo na njega. On je istakao da ih komunalni inspektori kažnjavaju svaki put kada se parkiraju na stajalištu, a da taksiste “Aerodroma” “niko ne dira”, iako im je, tvrdi, ugovor o zakupu istekao još krajem aprila. Pajović je bivši član “Aerodroma”, iz kojeg je, kako je “Vij estima” ranije saopšteno, jednoglasno izbačen zbog nelegalnog taksiranja. Pajović, međutim, tvrdi da je izbačen jer je pokušavao da ukaže na nepravilnosti, što kolegama nije odgovaralo... Pajović tvrdi da je u ime udruženja poslao ponudu od 30 do 100 hiljada eura za korišćenje stajališta, ali da mu još nije odgovoreno i da konkurentsko udruženje “Aerodromu” plaća oko 18 hiljada eura godišnje.Turisti „bježe glavom bez obzira” Rat oko mušterija na aerodromu svakodnevna je pojava, koja ne iritira samo turiste, već i radnike “Aerodroma”. Nakon što su taksisti udruženja “Aerodrom” i “M onte neg ro” u ponedjeljak započeli svađu, praćenu uvredama, portir iz upravne zgrade Aerodroma prokomentarisao je: “Đe se neće poubijat, pa da završe više sa tim”. On je kazao da je sukob taksista toliko eskalirao da i turisti “bježe od njih glavom bez obzira ”.„Kumovi i rođaci” tamo rade Pajović je “nezakonitom” nazvao odluku Sekretarijata da ih rasporedi na stajalište u Karađorđevoj ulici. “Ako imam rješenje da sam gradski taksista, taksiram na teritoriji grada i ne može neko da mi određuje gdje ću da stajem. Tamo (na Aerodromu) rade kumovi i rođaci”, kazao je Pajović, ocijenivši da je stajalište na Aerodromu moralo da bude zatvoreno nakon isteka ugovora, ili da su nadležni morali da omoguće svima da ga koriste.

30 do čak 100 hiljada eura ponudio je Pajović u ime udruženja, za korišćenje stajališta, ali tvrdi da mu nije odgovoreno i da je raniji zakup iznosi oko 18.000 eura godišnje.

Galerija

Bonus video: