Taksista opelješio Azerbejdžanca: Od Budve do Kotora 117 eura

Brojni su primjeri gdje je turistima naplaćivano i po nekoliko puta više, ali ovaj slučaj predstavlja nesumnjivi rekord
97 pregleda 30 komentar(a)
Taksista, račun, Foto: Čitalac reporter
Taksista, račun, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 09.07.2014. 06:57h

Iako je važeći cjenovnik na relaciji Budva - Kotor 15 eura, azerbejdžanski biznismen, koji je slučajno ušao u budvanski taksi, morao je da plati nevjerovatnih 117 eura.

Beskrupulozni taksista je, koristići već uigranu metodu pljačke stranih turista tokom ljetnje sezone - prebacivanje taksimetra na najveću tarifu, na kraju pokazao astronomski račun, ali nije ni slutio da će mu klijent zapisati broj registarskih oznaka i naziv firme. Na kraju, prema informacijama “Vijesti”, o svemu je obaviještena policija i nadležni u Opštini Budva.

Haos u taksi prevozu, koji Opština Budva donošenjem nove odluke koja stupa na snagu od 15. jula, želi suzbiti, godinama unazad predstavlja jednu od najvećih antireklama za metropolu turizma i cijelom crnogorskom turizmu.

Brojni su primjeri gdje je turistima naplaćivano i po nekoliko puta više, ali ovaj slučaj predstavlja nesumnjivi rekord. Formiranje cjenovnika je slobodno, ali svaki taksi prevoznik je dužan, bilo da se radi o udruženju ili samostalnom taksi prevozniku, da stavi cjenovnik na vidno mjesto, ispred suvozača, kako bi svi korisnici usluga mogli znati kolika je cijena.

Trenutno većina budvanskih udruženja, onih legalnih, vozi po cijenama od euro za kilometar.

Svi legalni taksisti moraju na svojim vozilima da imaju prepoznatljive registarske oznake BD TX, tako da se očekuje da će od 15. jula inspekcija intenzivno kontrolisati primjenu odluke.

Azerbejdžanac je bio gost na jednoj svadbi u Budvi. Prema informacijama “Vijesti”, on nije bezočnog taksistu prijavio zbog iznosa, već, kako je kazao u policiji, zato što ne pristaje da ga bilo ko pravi budalom. On je u policiji rekao i da prijavom pokušava da spriječi da bilo ko kalja ugled Crne Gore i njenih dobrih domaćina.

Prema našim informacijama, Azerbejdžanca je nakon toga pozvao potpredsjednik Opštine Ljubomira Filipovića da mu se izvini.

Sa ovim slučajem smo upoznali policiju, to nećemo tolerisati

Potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović kazao je juče “Vijestima” da je upoznat o novom slučaju “pljačke” stranih turista u Budvi, te da je uz pomoć Sekretarijata za gradsku infrastrukturu alarmirana Komunalna policija, kao i budvanska filijala Uprave policije.

“Očekujemo da će cijeli slučaj do kraja biti istražen. Nećemo tolerisati takvo ponašenje. Taj prevoznik će snositi posljedice za takvo neodgovorno ponašanje“, istakao je je Filipović.

Bonus video: