Taksisti najavili protestnu šetnju i optužuju: Rakočević nas je obmanuo

"Rakočević obmanuo javnost i auto-taksi preduzetnike, jer je rekao da licenci i izvoda ima 778”
51 pregleda 2 komentar(a)
Taksisti, protestna vožnja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Taksisti, protestna vožnja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2017. 18:05h

Skupština Strukovnog sindikata taksista Crne Gore (SSTCG) odlučila je da organizuje nove proteste u četvrtak od deset časova.

Kako su najavili, za taj dan planiraju protestnu šetnju, koja će biti završena ispred zgrade Vlade.

“Ispred Vlade ćemo se obratiti premijeru Dušku Markoviću i tražiti hitan prijem naših predstavnika do 16 časova do kada će trajati protest. Ako ne bude prijema, protesti će se nastavljati svakog radnog dana ispred zgrade Vlade od 9 do 16 časova, odnosno do prijema i ispunjenja zahtjeva, kazao je predsjednik SSTCG Borislav Pavlović.

Učesnici protesta, kako je najavljeno, okupiće se ispred Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada na Rimskom trgu u devet časova, gdje će se održati Skupština Strukovnog sindikata.

“Nakon toga ćemo se obratiti sekretaru Sekretarijata Marku Rakočeviću, jer smatramo da je obmanuo javnost i auto-taksi preduzetnike, izjavljujući u više navrata da u Podgorici ima 778 licenci i izvoda. Međutim, po spiskovima koje je Sekretarijat izdao MANS-u, (nama ih nijesu izdali, a uredno smo ih tražili) ima ih 867. Pored toga, postoje sumnje da je izdato još najmanje 100 licenci nakon toga”, istakao je Pavlović.

On je rekao da planiraju protestnu šetnju Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog preko Blažovog mosta, ulicom Stanka Dragojevića do zgrade Glavnog grada, gdje je planirano obraćanje gradonačelniku i zadržavanje od pola sata, nakon čega će Karađorđevom ulicom doći ispred zgrade Vlade.

Pavlović je kazao da je razloga za proteste mnogo, a najvažniji su dugogodišnje kršenje Zakona od strane lokalnih samouprava, nerad nadležnih inspekcijskih službi, koji je omogućio pojedincima utaju poreza i nanio štetu državnom budžetu u milionima, a auto-taksi preduzetnike doveo u dužničko ropstvo.

Taksisti su prije deset dana organizovali protestnu vožnju ulicama Podgorice, u kojoj je učestvovalo preko njih 200 iz čitave Crne Gore.

Bonus video: