Taksisti odustali od protesta nakon sastanka

Zaključeno je da u narednom periodu se intenzivira rad nadležnih na rješavanju nagomilanih problema, kazali su iz SSTCG
63 pregleda 1 komentar(a)
taksisti, taksi, Foto: Vesko Belojević
taksisti, taksi, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.09.2017. 08:18h

Strukovni sindikat taksista Crne Gore (SSTCG) - članovi podružnice iz Podgorice, juče su odlučili da ne održe protest, koji je bio zakazan za danas u podne.

Kako je saopšteno, tako su odlučili, nakon sastanka održanog 31. avgusta u zgradi Glavnog grada, na kojem je potvrđeno da je većina zahtjeva auto-taxi preduzetnika opravdana, ali da problemi koji su se gomilali duži niz godina se ne mogu u kratkom periodu riješiti.

”Posle rasprave, koja je trajala nekoliko sati, zaključeno je da u narednom periodu se intenzivira rad nadležnih na rješavanju nagomilanih problema. Konstatovano je da bi se uspješno rješavali nagomilani problemi, moraju nadležne službe iz države i Glavnog grada zajednički raditi”, navodi se u saopštenju SSTCG.

Predstavnici sindikata su konstatovali da je menadžment Glavnog grada, kroz usvajanje njihove inicijative da se za legalne taxi prevoznike uvedu TX tablice, postavio temelje za sređivanje stanja i uklanjanja velikog broja nelegalnih auto-taxi prevoznika sa ulica Podgorice.

“Ali treba još jednom razmotriti broj vozila potrebnih za obavljanje auto-taxi prevoza, isto tako predstavnici sindikata taksista obavještavaju javnost da je menadžment Glavnog grada jedini od lokalnih samouprava u državi prepoznao probleme i izrazio volju da ih rješava, međutim po našem mišljenju dinamika rješavanja treba da bude brža”, naveli su iz Sindikata.

Istakli su da su predstavnici Poreske uprave i Ministarstva finansija izrazili spremnost da se intenzivno uključe u rješavanje problema iako su posljednjih šest mjeseci nesebično dali svoj velki doprinos na prevazilaženju problema u vezi sa reprogramom poreskog duga nastalim u neregularnim uslovima.

“U narednom periodu u saradnji sa ostalim nadležnim intenziviraće radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se stekli legalni uslovi za rad. Zbog svega navedenog odustali smo od protesta i pratićemo dinamiku rješavanja problema na terenu”, saopštili su iz SSTCG.

Bonus video: