Taksisti "Oranža" traže odgovor zašto im je stajalište uzeto

Bošković tvrdi da Mugoša juče, ali ni ranije, nije želio da razgovara sa njima
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2013. 17:23h

Taksisti iz udruženja „Oranž” najavili su za danas proteste ispred zgrade Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, nezaodovoljni odlukom nadležnih da im, kako tvrde, oduzmu stajališe ispred Gintaša.

Istakavši da govori u ime svih taksista, Veljko Bošković kazao je juče da će protestovati sve dok ih ne primi sekretar Miomir M. Mugoša i dok ne dobiju rješenje na prigovor koji su ranije podnijeli.

Bošković tvrdi da Mugoša juče, ali ni ranije, nije želio da razgovara sa njima.

Taksisti “Oranža” ranije su saopštili da im je nezakonito oduzeto stajalište koje su koristili 30 godina.

Iz Sekreterijata su “Vijestima” saopštili da je Programom organizovanja taksi prevoza za 2011, 2012. i 2013. godinu, pomenuta lokacija dodijeljena “Pink” taksiju.

U saopštenju piše da je “Oranž” dobio stajalište na Bulevaru Save Kovačevića i pojašnjava da odluku donosi gradonačelnik, na predlog nadležnih.

“Program se donosi krajem godine za narednu, a taksi vozač je dužan da koristi stajalište koje mu je određeno”, piše u odgovoru na pitanja “Vijesti”.

Bošković je istakao da taksisti neće odustati i pored toga što ih Komunalna policija danima tjera sa pomenute lokacije, naglasivši da je Sekreterijat “bez pravne osnove preinačio prethodno rješenje, kojim je na pet godina njima pripadalo stajalište, u korist 'Pink' taksija”.

“Rješenjem koje je važilo od avgusta 2007. do 2012. godine taksistima iz Oranž udruženja je pripadao plato ispred velike pijace, da bi nas novim rješenjem od febrauara ove godine bez ikakvog obrazloženja ili najave premjestili. To je jedino mjesto na kojem možemo nešto da zaradimo i ne želimo da ga napuštamo dok ne dobijemo pravi odgovor zbog čijih interesa je to odjednom promijenjeno”, kazao je Bošković.

Vlasnik “Pink taksija” Veliša Ivanović ranije je odbacio optužbe kolega iz “Oranža”, istakavši da plato ispred pijace “nikada nije bio njihovo zvanično stajalište”.

Galerija

Bonus video: