Tankosić Keli: Drago mi je da je moja ideja konačno realizovana

"Bolje ikad nego nikad", rekao je Garet Tankosić Keli komentarišući činjenicu da je prošlo 11 godina od početka projekta
109 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 21:08h

Bivši šef UNDP u Podgorici Garet Tankosić Keli, koji je inicirao gradnju eko zgrade Ujedinjenih nacija, kazao je za “Vijesti” da veliko kašnjenje ne obezvređuje njegovu ideju.

"Bolje ikad nego nikad", rekao je komentarišući činjenicu da je prošlo 11 godina od početka projekta.

"Dva najveća izazova sa kojima sam se suočio bili su da ubijedim sve kojih se ticalo da nešto što UN nikada nije ranije radio može biti završeno”, naglasio je Tankosić Keli.

On je podsjetio da je njegova ideja na nekim adresama komentarisana kao “nerazuman san”.

"Drugi izazov je bio da ubjedim agencije UN da budu pod istim krovom i činjenica da to nikada nije urađeno i da ne postoje takva iskustva u regionu,” rekao je Tankosić Keli.

On je dodao da bez podrške tadašnjeg ambasadora Austrije Floriana E. Rauniga i ministra spoljnih poslova Mića Vlahovića projekat ne bi zaživio.

Bivši šef UNDP podsjeća da je korišćenje solarne enegrije napredovalo. On se nada da će se investicija u Crnoj Gori, koja ima dosta sunčevih dana, pokazati kao ispravna.

"Nadam se, i to je bio dio ideje, da će ova zgrada pokazati da je sunčeva energija moguć i praktičan izvor. Skandal je to da jedna zemlja sa toliko besplatne, čiste enegrije, kao što je Crna Gora, ne koristi svoje mogućnosti kao dragocjen i siguran energetski resurs,” rekao je Garet Tankosić Keli.

Galerija

Bonus video: