Tender obustavljen, Montefarm: Neće nam faliti medicinske opreme

Iz “Montefarma” nijesu željeli da saopšte ko je podnio žalbu zbog koje je tender obustavljen
103 pregleda 1 komentar(a)
špric, injekcija, Foto: Shutterstock
špric, injekcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2016. 20:54h

Godišnji tender za nabavku poštrošnog i medicinskog materijala i hemikalija, vrijedan oko 1,64 miliona eura, obustavljen je zbog uložene žalbe.

Iz “Montefarma” koji je naručilac medicinskih sredstava potvrdili su da je postupak obustavljen, ali su naglasili da “u svakom slučaju nema bojazni da će doći do nestašice medicinskih materijala i hemikalija”.

“Vijestima” nijesu željeli da saopšte ko je podnio žalbu.

“Kada možemo očekivati ponovno otvaranje tendera zavisi od odluke komisije za kontrolu postupaka”, piše u odgovoru.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je jedan od ponuđača uložio žalbu na dvije, od ukupno skoro 200 partija.

Ukoliko je žalba uložena na pojašnjenje komisiji za otvaranje i vrednovanje ponuda, “Montefarm” bi po zakonu mogao, uz odobrenje Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki da nastavi postupak.

Ako se ponuđač bude žalio Državnoj komisiji i ona usvoji žalbu, procedura ne bi mogla da bude završena do kraja ove godine.

“Montefarm” je početkom decembra raspisao godišnje tendere za potrošni medicinski materijal i hemikalije, kao i oralne i ampulirane ljekove.

“Montefarm” je raspisao godišnje tendere nakon što je Vlada zaključila da se to mora uraditi prije isteka važećih ugovora da ne bi došlo do nestašica.

Iz te ustanove su tada saopštili da očekuju da će tenderska procedura biti okončana do kraja decembra i da do tada neće biti problema sa zalihama ljekova.

Iz “Montefarma” nijesu željeli da saopšte ko je podnio žalbu zbog koje je tender obustavljen

Obustavljenim godišnjim tenderom traženi su, između ostalog, špricevi, hirurški noževi, sonde, hrane za bebe, katetari, vata, zavoji, igle, flasteri...

“Montefarm” je ranije otvorio tender za nabavku 486 oralnih ljekova, vrijednih oko 10,6 miliona za period od januara do septembra 2017.

Tenderom je traženo i 331 vrsta ampuliranih ljekova za 2017. godinu, čija je procijenjena vrijednost oko 19 miliona eura.

Vlada je nedavno usvojila informaciju po kojoj je potrebno izdvojiti 54,41 miliona eura za ljekove i medicinska sredstva prije donošenja Zakona o budžetu za 2017. godinu, kako bi se spriječili zastoji u funkcionisanju zdravstvenog sistema.

Bonus video: