Tender za graditelja dnevnog centra u Tivtu

U višespratnici bi se nalazio i Crveni krst, Mjesna zajednica i Dnevni centar za stare
574 pregleda 0 komentar(a)
Objekat će se nalaziti na mjestu barake CK na Seljanovu, Foto: Siniša Luković
Objekat će se nalaziti na mjestu barake CK na Seljanovu, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat pred novogodišnje praznike raspisala je nekoliko tendera za nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi u tom gradu.

Najvredniji je tender za izbor izvođača radova na izgradnji novog multifunkcionalnog objekta na Seljanovu u kome lokalna uprava gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS), namjerava da smjesti Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, Crveni krst, Mjesnu zajednicu i Dnevni centar za stare.

Procijenjena vrijednost izgradnje objekta koji će se nalaziti na mjestu dosadašnje barake Crvenog krsta u Zagrebačkoj ulici, je 390.000 eura. Ponude zainteresovanih izvođača primaju se do 6. februara, a kompanija koja bude izabrana imaće rok od devet mjeseci od dana potpisivanja ugovora da sagradi novu višespratnicu.

Raspisan je i 200 hiljada eura vrijedan tender za izbor izviđača radova na čišćenju podmorja gradske lučice Kalimanj. Izabrani izvođač imaće rok od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora, da sa plovnim bagerom iz podmorja gradske marine ukloni oko 40.000 kubika mulja i nanosa zemlje i pijeska i na taj način produbi akvatorijum Kalimanja.

Lokalna uprava ponovno je raspisala i ranije poništeni tender za nabavku i ugradnju konferencijske opreme u sali gradskog parlamenta, a ta javna nabavka procijenjene je vrijednosti 35.000 eura. Opština planira da potroši i dodatnih 40 hiljada eura za radove na instalaciji novih poteza javne rasvjete u naseljima Markuševina, Seljanovo, Krašići, Radovići, Đuraševići, Kalimanj, Lepetane, Brda i Gradiošnica.

Bonus video: