Teško preko Zete: Daske u gepek, pa preko mosta

Jedna mještanka smatra da će most najbrže biti saniran ako se raspišu izbori. “Ako bude izbora odmah će ga popraviti”, rekla je ona
155 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa mosta, Foto: Jelena Jovanvić
Detalj sa mosta, Foto: Jelena Jovanvić
Ažurirano: 08.09.2014. 20:29h

Prelazak mosta u Dobrom Polju, koji povezuje ovo naselje i Zagorak, već mjesecima je rizičan - daske su uglavnom rasklimane i trule, a nekih i nema.

Mještani tvrde da je najava o rekonstrukciji drvenog mosta, koju su mještani tih sela prije par mejseci dobili od danilovgradske vlasti, još u formi predizbornog obećanja.

Iako je, kako tvrde, most preko rijeke Zete u takvom stanju odavno, nadležni iz Direkcije za saobraćaj su tek prije desetak dana postavili saobraćajne znake na kojima je istaknuta zabrana prelaska preko mosta.

Ipak, uprkos tome, oni koji žive u ta dva, ili okolnim danilovgradskim selima, prinuđeni su da svakodnevno prelaze na drugu obalu.

“Postavili su saobraćajne znake kako bi osigurali sebe u slučaju da se nekome nešto desi, nijesu ga fizički zatvorili, ni popravili”, kaže Velimir Lakčević iz Zagorka.

On je rekao da je upravo, prije nego što je ekipa “Vijesti” došla do mosta prešao autom sa jedne na drugu stranu, ali da ne zna kako će se vratiti, jer će biti pod teretom.

“Ako propanem da li neko odgovara za mene?” pitao je Lakčević.

Duško Raičević, čija je kuća u' Dobrom Polju, ispričao je da đački kombi, od kad je počela školska godina, ne prelazi preko mosta u drugo selo, zbog bojazni da se daske ne uruše.

“Obraćali smo se nadležnima u Opštini. Prije izbora su obećali da će to hitno završiti, posle izbora niko ništa ne radi po tom pitanju. Nisu ni dolazili da vide u kakvom je stanju most do sada, kada su postavili saobraćajne znake”, kazao je Raičević.

Dok su "Vijesti” razgovarale sa njima dvojicom, jedna mještanka je kazala da će most najbrže biti saniran ako se uskoro raspišu neki izbori.

“Ako bude nekih izbora odmah će ga popraviti”, rekla je ona.

Neki od mještana ispričali su “Vijestima” da je bojazan da će se most urušiti ispod nekoga najmanja ako idu pješke, ali da prelaženje automobilom nije ni malo bezb jedno.

Prema informacijama “Vijesti” pojedini mještani snalaze se tako što u gepeku nose daske koje postavljaju kako bi prešli most, a potom ih ponovo utovare u gepek.

Ekipa “Vijesti” tog dana prešla je most automobilom. Na jednom dijelu mosta daske su propale i sa lijeve i sa desne strane, što povećava rizik od propadanja.

Bonus video: