Testovi za uspješan kraj osnovne škole

Deveti razred je svakako vrijeme kada se donose i bitne odluke o nastavku školovanja, u velikom broju slučajeva i o izboru budućeg zanimanja, pa kad je već period velikih odluka u pitanju onda neka bude i period rertrospektive prethodnih godina i obnavljanja stečenih znanja
17423 pregleda 1 komentar(a)
Testovi i rješenja za eksternu provjeru znanja iz matematike
Testovi i rješenja za eksternu provjeru znanja iz matematike
Ažurirano: 15.02.2020. 15:15h

Iz godine u godinu naši mališani, na kraju devetog razreda bivaju testirani iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika.

Kako je u pitanju pregled gradiva koje su đaci savladavalli prethodnih godina neophodno je, u kratkom vremenskom periodu, obnoviti sve te cjeline i uspješno savladati zahtjeve iz testova.

Nerijetko se dešava da su roditelji, a i većina djece, u panici oko testiranja no ukoliko mu se pristupi na pravi način razloga za paniku zaista nema.

Deveti razred je svakako vrijeme kada se donose i bitne odluke o nastavku školovanja, u velikom broju slučajeva i o izboru budućeg zanimanja, pa kad je već period velikih odluka u pitanju onda neka bude i period rertrospektive prethodnih godina i obnavljanja stečenih znanja.

Testovi i rješenja za eksternu provjeru znanja iz crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti na kraju 9. razreda
Testovi i rješenja za eksternu provjeru znanja iz crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti na kraju 9. razreda

Ko ne želi da se obnavljanju gradiva posveti na ovaj način svakako rizikuje lošiji rezultat na testiranjima, ukoliko naravno nije izvanredan đak, a rizukuje i nedostatak vremena za bilo kakve kratkoročne aktivnosti - poput rada sa profesorima.

Zato smo u saradnji sa Ispitnim centrom odlučili da za sve zainteresovane osnovce distribuiramo uzorke testova za maternji jezik, matematiku i engleski jezik kako bi svako dijete, njihovim ispunjavanjem, znalo sa kojim obimom znanja raspolaze i sta eventualno može očekivati na testiranjima.

Ipak, za one vrijedne, ovo je odlična prilika i da na vrijeme reaguju, popune praznine u znanjima i ostvare zadovoljavajuće rezultate na završnim ispitima.

Zato djeco, roditelji… ne propustite Vijesti u četvrtak, 13. februara i testove iz maternjeg jezika.

U petak, 14. februara očekuju vas testovi iz matematike, a u ponedjeljak, 17. februara poklanjamo Vam testove iz engleskog jezika.

Bonus video: