Tivat: Boško Piper najbrži plivač među vjernicima - Vijesti.me
PRVI STIGAO DO KRSTA

Tivat: Boško Piper najbrži plivač među vjernicima

Uprkos kiši i jakom jugu, u more kod Prevlake ušlo je sedamdesetak vjernika, a krst je u vodu sa barke spustio iguman prevlačkog manastira, arhimandrit Benedikt

Boško Piper, plivanje za krst Tivat
Boško Piper, plivanje za krst Tivat (Foto: Radio Tivat)

Tivćanin Boško Piper, vatrepolista "Katara" iz Kotora pobjednik je danas priređenog plivanja za krstom koje je na Bogojavljenje po julijanskom kalendaru, održano na Prevlaci kod Tivta.

Uprkos kiši i jakom jugu, u more kod Prevlake ušlo je sedamdesetak vjernika, a krst je u vodu sa barke spustio iguman prevlačkog manastira, arhimandrit Benedikt.

Piper je bio najbrži i prvi je dohvatio krst, čime je ponovio svoj uspjeh od prije dvije godine kada je plivanje u moru za krstom na Bogojavljenje i prvi put organizovano u Tivtu.

U takmičenju je ove godine učestvovala i jedna pripadnica ljepšeg pola, a najmleđi među plivačima bio je petogodišnji Tivćanin Matija Bakić.

Učesnike i pobjednika Bogojavljenskog plivanja blagoslovio je arhimandrit Benedikt koji je Bošku Piperu uručio flašu prve berbe manastirskog vina, a nagradio je i sve učesnike sa prigodnim poklonima u riznici prevlačkog manastira.