Tivat: Identifikovan vlasnik psa koji je napao majku sa djetetom

Hazredin Elezović je priveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat i saslušan. Potvrdio je da je pas njegov i rekao da mu se navodno jutros otrgnuo sa povoca i pobjegao
201 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2017. 13:27h

Tivatska policija identifikovala je vlasnika pitbula koji je jutros napravio ozbiljan incident na gradskom šetaištu Pine, gdje je pas napao dvogodišnje dijete i njegovu majku i rastrgnuo manjeg psa koga je šetao drugi čovjek.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, pas pripada Hazredinu Elezoviću (43) iz Tivta protiv koga će, zbog puštanja opasne životinje da slobodno luta gradom, biti podnijeta krivična prijava za izazovanje opšte opasnosti.

Elezović je priveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat i saslušan. Potvrdio je da je pas njegov i rekao da mu se navodno jutros otrgnuo sa povoca i pobjegao. O svemu je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru od kog zavisi da li će Elezović biti zadržan u pritvoru ili pušten na slobodu.

Pas je jutros nešto prije 10 časova napravio pravi haos na šetalištu i gradskoj rivi Pine u centru Tivta.

Veliki pitbul, napao je pudlicu koju je na povodcu šetao stariji turista iz Srbije.

Uprkos očajničkim naporima vlasnika da spasi svog psa razjareni pitbul je iščupao pudlicu iz ruku vlasnika i usmrtio je pred njegovim očima.

Iako su zaprepašćenom čovjeku u pomoć priskočlili prolaznici i pokušali udarajući psa stolicom sa terase obližnjeg lokala da odvoje pitbula od pudlice u tome nijesu uspjeli.

Nakon što je rastrgao malog psa pitbul se okrenuo na drugu stranu šetališta i napao majku sa djetetom u kolicima.

Upozorena povicima građana žena je u posljednji momenat podigla djevojčicu iz kolica ali je pas ipak uspio da dijete zakači po nozi.

Majka i građani uspjeli su da otrgnu dijete iz zubi razjarenog pitbula i skline se u obližnji ugostiteljski objekat.

Građani su potom psa koji se čudno ponašao uspjeli da potisnu u prolaz između dvije zgrade i pozovu Komunalnu inspekciju, Komunalnu policiju i Odjeljenje bezbjednosti Tivat.

Na dolazak ekipe šintera Komunalnog preduzeća Kotor, koje taj posao obavlja i u Tivtu, čekalo se 20-ak minuta, a za to vrijeme agresivan pas je ponovo krenuo da šeta po Pinima, pa su šetači bili prinuđeni da se sklanjaju jer su ih drugi građani upozoravali da sa psom nešto nije u redu i da ih može napasti.

Kad su se pojavili šinteri pas je prvo izbjegao hvatanje lasom i pobjegao na terasu lokala "Sirena" gdje ga je šintert na kraju uspio uhatiti i odvesti u azil u Kavču.

Dijete je prošla sa samo lakšim povredama na nozi od ugriza razjarenog psa. Srećna okolnost u svemu pored brze reakcije njene majke i građana što su ženi sa djetetom proskočili u ponoć, bila je ta što je djevojčica nosila debelu zimsku odjeću, pa zubi psa nisu dublje prodrli u tkivo. Nakon odgovarajućeg medicinskog tretmana i preventivnog vakcinisanja, dijete je otpušteno na kućno liječenje, a njegovim roditeljima preporučeno je da podnesu krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji je napao djevojčicu..

Tek pošto se sve okončalo na Pinima su se pojavili policajci Odjeljenja bezbjednosti Tivat koji su napravili zapisnik i uzeli izjavu od šokiranog vlasnika ubijene pudlice.

Galerija

Bonus video: